Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Ošklivý pejsek s jazykem visícím z tlamy: Vyhodili ho na pláž, aby zemřel. Našel však milující rodinu

Autor: shp - 
12. listopadu 2018
12:12

Z jeho tlamy visí jazyk a kosti na hlavě má pokřivené. Je tak ošklivý, že vypadá téměř roztomile. Jeho původní majitel ho však nechtěl, a tak ho i s jeho dvěma psími sourozenci vyhodil na nechvalně proslulou Pláž mrtvých psů v Portoriku. Murray byl nalezen a měl být kvůli svému zdravotnímu stavu utracen. Nakonec se na něj ale usmálo štěstí.

Výmarský ohař krátkosrstý Murray byl i se dvěma sourozenci vyhozen na pláž, která je nechvalně proslulá svým účelem. Lidé se na ní zbavují psů, které nikdo nechce. Ročně na Pláži mrtvých psů zahynou tisíce nebohých zvířat. Murray měl však štěstí v neštěstí a byl zachráněn Projektem Sato - organizací na záchranu psů.

Murrayho sourozenci bohužel měli smůlu. Po vyhození na pláž uhynuli. Sám Murray měl být utracen, ale když k tomu sbíral veterinář odvahu a síly, začal pes vrtět ocasem a zvířecí doktor si vše rozmyslel. Se čtyřnožcem to však neměl lehké. Musel vyléčit psinku, kterou trpěl. Jde přitom o vážné onemocnění, na které většina psů zemře.

Jak se však ukázalo, Murray má pořádně tuhý kořínek. I když si prožil spoustu útrap, nakonec našel nový domov. Adoptovala ho Mackenzie Gallant ze Spojených států. Murray má nyní početnou rodinu, žije s lidmi i dalšími pejsky. A i když je deformovaný, usmívá se od ucha k uchu.

„Jeho charakteristický jazyk, který vyčuhuje ven, je ta nejroztomilejší věc na světě. Jeho výstřední znaky jej dělají ještě roztomilejšího a výjimečnějšího,“ řekla Mackenzie Daily Mailu. Dodala také, že je celý pokřivený, což jí vůbec nevadí. Miluje ho takového, jaký je.

Zobrazit celou diskusi