„Utekl ze Slovenska. Nechtělo se mu totiž na jatka v Holíči. Řezníkům zdrhl, přeběhl les, přeplaval pohraniční řeku Moravu a navštívil kynologický klub,“ řekl pro Blesk.cz provozovatel přístaviště František Ondruš (59).

Mohutný černý býk vážil zhruba 480 kilogramů a budil zasloužený respekt. Turista, který jej zahlédl plavat v řece, se utíkal rychle ukrýt do výletní lodě Konstancie.

Býka na útěku nahání helikoptéra

Býk se ale nenechal rozptýlit a v útěku pokračoval. Hravě potrhal ochrannou síť u hřiště na plážový volejbal. Na cvičišti pro psy už na něj číhali policisté spolu se strážníky. Marně!

Býk přeskočil dvoumetrové pletivo a zmizel v Očovském lese. „Trochu mne přitom nabral. Naštěstí neměl ostré rohy, i tak budu mít na zadku modřiny,“ smál se Ondruš.

Útěk trval jen pár hodin

Protože se býk ukrýval v lese a nebylo zřejmé, kde se pohybuje, vzlétl policejní vrtulník, který ho hledal. Potkat v lese rozzuřeného a vyděšeného býka by bylo o život.

Policisté si proto nakonec přizvali myslivce, který po lokalizaci býka vrtulníkem provedl jeho odstřel. „V této situaci nešlo jinak zabránit zvířeti v dalším pohybu do obydlené části města a zabránit možnému útoku na lidi,“ řekl policista Petr Zámečník.