Řidička jela krátce po 13. hodině přes železniční přejezd v části Zarazice, který není opatřen závorou, ale hned trojicí signalizačních zařízení. Blížící se vlak přesto zřejmě přehlédla. Vjela totiž krátce před ním na přejezd. Osobní vlak brzdil, blížil se totiž na zastávku. I tak auto tlačil před sebou asi 40 metrů.



Letěl vrtulník

Žena utrpěla při srážce těžká zranění. Museli jsme proto pro ni vyslat vrtulník, který ji přepravil na urgentní příjem do Nemocnice U svaté Anny,“ uvedla mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová. Ve vlaku bylo v tu chvíli 15 lidí, kteří po nehodě z vlaku nezranění vystoupili.

Na místě jsou nyní policisté, hasiči a pracovníci drážní inspekce. „Příčiny nehody jsou v tuto chvíli předmětem šetření, zatím proto nemůžu k případu víc říci,“ vysvětlil mluvčí policie Bohumil Malášek s tím, že škoda byla vyčíslena na čtvrt milionu korun.



Signalizace fungovala

Podle obyvatel, kteří u přejezdu bydlí, signalizace v době nehody normálně fungovala. „Bydlím od přejezdu asi 20 metrů, slyšel jsem cinkání a pak se ozvala rána. Přitom z místa, odkud přijížděla, je situace dobře přehledná. Kdo ví, na co myslela,“ řekl Jan Vítek.

Železničáři zatím neví, jako dlouho bude trať mezi Veselím nad Moravou a Strážnicí zastavena. „Předpokládáme, že to může trvat asi tři hodiny, ale je to jen předběžná kalkulace,“ upozornil mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Fotogalerie
15 fotografií