Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na býka šli se samopaly! Rozzuřené zvíře podupalo ošetřovatele u Pardubic

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk - David Malik)
2. července 2018
14:29

Kuriózní výjezd za sebou mají pardubičtí policisté, kteří museli se samopaly přijet asistovat záchranné službě do Opatovic nad Labem. Zdravotníky nechránili před nebezpečnými kriminálníky, ale před rozzuřeným býkem, který napadl svého ošetřovatele (30).

K incidentu došlo v pátek kolem sedmé večer v Pohřebačce. Rozzuřený býk na svého ošetřovatele zaútočil a podupal ho, přičemž mu způsobil vážná zranění. "Poranění hlavy, hrudníku a břicha u třicetiletého muže si vyžádaly zásah posádek Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje a letecké záchranné služby," informovala na facebookových stránkách pardubická záchranka. 

Zdravotníci se ale k bezvládnému muži nemohli dostat, protože zvíře neustále pobíhalo v ohradě. Na pomoc jim museli přijet hasiči i policisté se samopaly. „Policisté měli dlouhé zbraně kvůli tomu, kdyby nebezpečné zvíře ohrožovalo zdraví nebo život lidí. Měli zákonné oprávnění, aby popřípadě zbraně použili. V tomhle případě to však nebylo zapotřebí,“ vysvětlila serveru iDnes.cz pardubická policejní mluvčí Jana Drtinová.

Býka se nakonec podařilo zahnat do rohu, kde ho udrželi tyčemi a vidlemi. Zraněný muž byl po ošetření letecky transportován do Fakultní nemocnice v Hradci Králové.

 

hejpockej ( 5. března 2019 22:14 )

zvire nebylo rozzureny pro nic zanic….osetrovatel je debil a vymstilo se mu to

hejpockej ( 5. března 2019 22:12 )

osetrovatel byl znamy tim, ze zvirata surove tyral, tohle ale nereknou… a byk uz toho asi mel akorat tak dost... se mu ani nedivil… ja na jeho miste bych udelal totez

lido ( 12. listopadu 2018 14:58 )

Nechajte býka žiť!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání