Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Obětoval život za kamaráda: Španělského tanečníka s býky (†27) rozsápalo rozzuřené zvíře

Autor: jh - 
16. června 2018
20:41

Riskovat svůj život bylo jeho povoláním. Rubén Quintanar byl proslulý Recortador, tedy nenásilný zápasník s býky, který bavil tisíce diváků akrobatickým přeskakováním zvířecích siláků. Když se však snažil ochránit před lítým býkem kamaráda, utrpěl sám smrtelná zranění.

K incidentu došlo ve vesničce poblíž města Valencie. Místní se při různých slavnostech každoročně baví nebezpečnou „siestou“. V adrenalinové hře rozpoutají šílený chaos, kdy asi 2,000 běžců dráždí a poté prchají před býky.

Akce se účastnil také Rubén. Když jeho přítel uklouzl a spadl pod kopyta zvířete, Rubén se pokusil býka od muže odlákat. V osudovou chvíli však sám uklouzl a zvíře mu rohy probodlo srdce a plíci. Akrobat zemřel krátce po příjezdu do nemocnice.

Akce byla poté zrušena. Ačkoliv jsou podobné hrátky s býky neskutečně riskantní, k úmrtím podle vyjádření místních dochází jen zřídkakdy. Tur domácí přitom podle statistik zabije až 20 lidí ročně, tedy více než žraloci, krokodýli a medvědi dohromady.

 

Video: Pozdvižení v Peru: Splašený býk útočil na lidi a vlezl do obchodního centra

europa ( 17. června 2018 07:48 )

Není se čemu divit. Lidé otravují a stresují zvířata, ta se jen brání. Těch zvířat je mi velmi líto, těch lidí ne. Hrají si s ohněm, a pak se diví, že se popálili. Dejte už konečně zvířatům pokoj!!!

Zobrazit celou diskusi