Gala večer k zahájení festivalu se jako vždy konal v hotelu Thermal a jeho začátek byl stanoven na půl sedmou večer. Fotografové, kameramani, zástupci médií byli tzv. na značkách již dvě hodiny před tím, kdy začali V.I.P. hosté před Thermal přijíždět.

Čekání bylo nekonečné, záběry kameramana TV videa Blesku na postávající mediálně neznámé osoby, tzv. no name persony ve foyeru Thermalu jasně dokazoval, že ignorací etikety a nedostatkem vkusu stále trpíme.

Přehlídka rób na rudém koberci měla k módní podívané, jež nabízí festivaly v Cannes, Benátkách či Berlíně dosti daleko. Ženských hvězd se předvedlo minimálně a ty z tuzemska většinou prezentaci v rámci svého vkusu, dostupné invence stylistů evidentně nepodcenily.

Nejvíce rób zapůjčil salon Poner, jenž rozhodně není návrhářskou značkou, ale dělá líbivé komerční kopírky. Na red carpet byly zastoupeny modely z dílen tuzemských oděvních výtvarníků i luxusních světových butiků.

Hrátek s průsvity, rób bez vypodložení, jež si vystačily s kalhotkami, tzv. body, a odhalovaly více či méně dokonalé figury, byla řada, ale žádná jejich nositelka neomámila, do kolen neklátila.

Jednu z nejzajímavějších kreací od renomované výtvarnice a profesorky UMPRUM Liběny Rochové oblékla manželka ředitele Kviff, Andrea Bartošková.

Cenu za něžnost si zaslouží toaleta topmodelky Daniely Peštové, která jako vždy vysokou laťku očekávání dodržela.


MÓDNÍ POLICIE S FRANTIŠKOU VE VARECH!

Nechte si zhodnotit outfit, poradit se stylingem a módou přímo na karlovarském festivalu. Chcete selfíčko s Františkou Čížkovou nebo podepsanou fotku? Dorazte ve čtvrtek do Mall Parku ve Smetanových sadech, kde se uskuteční tradiční módní policie s Františkou. Začínáme ve 13 hodin!

Jitka Schneiderová: Efekt s pochybením

Jedna ze stálic karlovarských festivalových koberců oblékla róbu od Toma Forda, která staví na linii nařasené tuby, asymetrii a monumentu jednoho molitanem zbytnělého ramene. Možný efekt toalety ale snížil fakt, že její úzká silueta znesnadňuje elegantní krok. Sporná je i volba velkého psaníčka. Sandálky a doprovod šperků jsou výtečné.

2

Jitka Schneiderová
Autor: archiv Blesku

Tereza Voříšková: Hrátky s otazníkem

Jinakost od zavedeného průměru se vždy cení, ale zde má poněkud amatérskou podobu, chce se konstatovat na adresu outfitu. Transparentní, jen body vybavené rovné šaty z ateliérové dílny Odivi jsou dílem minimalismu bez přídavného efektu. Přes ramena přehozené, údajně za pár stovek v secondhandu pořízené sáčko a nepochopitelný fábor jsou pokusem o působivost bez stylové čistoty.

3

Tereza Voříšková
Autor: archiv Blesku

Libuše Šmuclerová s dcerou Justinou: Ctěná kultivovanost

Prestižní manažerka a generální ředitelka CNC oblékla stejně jako manželka ředitele Kviff, Andrea Bartošková, hedvábný model od Liběny Rochové, jenž oslovuje kresbou dekoru a ušlechtilostí materiálu, jimž dává vyznít puristický střih. Noblesou ve službách střídmosti se vyznačuje i blankytně modrý model dcery z dílny nadaného invenčního návrháře Jakuba Polanky.

1

Libuše Šmuclerová s dcerou Justinou
Autor: archiv Blesku

Tim Robbins s partnerkou: Fádní nota

Oscarový herec, hvězda legendárního snímku Vykoupení z věznice Shawshank byl hlavní hvězdou openingu a Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii převzal nikoli ve smokingu, ale standardním černém obleku. Smuteční černou zvolila i jeho nádherná partnerka, jejíž róba nemá sama o sobě chybu, jen nesplňuje očekávanou atraktivitu a chtěla by výrazným šperkem rozsvítit.

2

Tim Robbins s partnerkou
Autor: archiv Blesku

Karla Šlechtová s matkou: Šrapnel nevkusu

Nyní již exministryně obrany se stejně jako loni objevila na zahájení festivalu a i tentokrát bitku s módou, etiketou, elementárním vkusem tragicky prohrála. Nemožným průsvitem počínaje, černými silonkami konče. A mimo je i její máti ve stříbřitě metalové, nemožným sáčkem korunované kreaci.

5

Karla Šlechtová s matkou
Autor: archiv Blesku

Eliška Křenková: Plizé etuda

Mladá a nadějná herečka na rozdíl od jiných nevsadila na vábničku erotiky v prvním plánu v podobě ňadra vystavujících hlubokých dekoltů, vysokých rozparků, vše odhalujících průsvitů. Naopak se celá zahalila z průsvitů do harmoniky skladů ve vodově fialkovém zbarvení. Byla jiná, něžná a připomínala lasturu.

1

Eliška Křenková
Autor: archiv Blesku

Trine Dyrholm: Nuda v černé

Druhá atraktivní osobnost slavnostního zahájení, slavná dánská herečka Dyrholm, jež naposledy oslovila v životopisném fimu Nico, kde ztvárnila ústřední hrdinku, outfitem nezaujala. Hluboký dekolt na zádech pro kýžený efekt nestačí. Outfit potřebuje nějakým nosným prvkem, doplňkem dotáhnout.

2

Trine Dyrholm
Autor: archiv Blesku

VIDEO: Kateřina Hrachovcová - tetování

Video
Video se připravuje ...

Kateřina Hrachovcová tetovani Petr Macek, Aleš Brunclk

Fotogalerie
80 fotografií