Stanislav Majer s doprovodem
Autor: Machan, Pátek

Stanislav Majer s přítelkyní: První liga

Jeden z tuzemských hereckých sex-symbolů současnosti zvolil na závěrečný galavečer karlovarského festivalu klasický smoking s patřičným doprovodem motýlka a lakýrek. Dáma oslnila v róbě, jež geniálně pracovala s průsvitem. S citem pro míru odhalila nahé tělo a korálkovou výšivkou rafinovaně zakryla i bez podšívky intimní partie.

Jiří a Andrea Bartoškovi: Rudá jízda v šantungu
Autor: Blesk - Martin Hykl, David Kundrát

Jiří a Andrea Bartoškovi: Rudá jízda v šantungu

Prezident KVIFF tradičně potvrdil status příkladného elegána. Předepsanému gala jako vždy s přehledem dostála i jeho žena, která vsadila na oblíbenou, jejímu typu konvenující červenou barvu a efekt důmyslně aranžovaného, decentními s látkou splývajícími korálky zdobeného šantungu. Skořepina psaníčka s róbou příjemně splývá, zlaté šperky jsou dobře zvolené.

Herečka Jitka Schneiderová na červeném koberci v Karlových Varech.
Autor: Blesk - Martin Hykl, David Kundrát

Jitka Schneiderová: V plném lesku

Jitka, která byla s podporou myšlenky pěstounské péče tváří letošní, se značkou Moët & Chandon a karlovarským festivalem každoročně podporované charity, zvolila trendy ligotavou, hlubokým dekoltem i rozparkem dráždivě opatřenou toaletu. Je od prestižní francouzské návrhářky Elisabett Franchi a jednoduchý střih dává vyniknout efektu ji členících pruhů. Luxus pečetí klenoty Bvlgari.

Jitka Čvančarová na filmovém festivalu v Benátkách
Autor: instagram.com

Jitka Čvančarová: Drama v Benátkách

Model se zlatavým akcentem šperků již neexistující zn. Zorya dává v aranžovaném dekoltu vyznít smyslnosti ňader, aniž by si zadal s ordinérností. Psaníčko decentně splývá a rudá dramatičnost, která výpovědi v glamour poloze konvenuje, umocní. Doprovod Jitky, v mnoha polohách včetně módy nesmírně kreativní kadeřník Michal Zapoměl, svou invenci potvrdil i ležérním, zcela originálním, lehkou rukou pojednaným outfitem, který problematický monolit bílé směle obhájí.

Michaela Kociánová: Stroboskopická ulita
Autor: Herminapress.cz

Michaela Kociánová: Stroboskopická ulita

Křivky figury nemilosrdně vykreslující overal je sexy výbušninou, která rozbušku nepotřebuje. Tedy pokud je na těle, jaké má tato supermodelka, která snově dlouhé nohy prodloužila vysokými podpatky. Sandálky s jedním tenkým páskem jsou přesně to, co kombinéza potřebuje. Stejně jako z tváře stažené vlasy, jež dávají vyniknout komínovému límci a ramenům.

Ivana Mentlová: Sofistikovaný tah
Autor: Herminapress.cz

Ivana Mentlová: Sofistikovaný tah

Krátké frakové sako se skvěle postavenými rameny v kostýmovém kompletu s širokými, flitrovou zástěrkou na úvaz ozvláštněnými kalhotami rozhodně za pozornost stojí. Rudý dotek kabelky celek příjemně oživí.

Simona Krainová: Elegantní smeč
Autor: Herminapress.cz

Simona Krainová: Elegantní smeč

Nejprve světu představila svůj kalendář, záhy poté vydala diář. Na první akci zvolila eroticky vyzývavý outfit, na druhou tento ležérně elegantní model, jímž přesvědčila o schopnostech stylingového chameleóna. Aranžmá saka s bílou košilí ve vysokých kalhotách je velmi působivé, ale náleží jen super štíhlým postavám. Jehlové lodičky image lady tuní a barva kompletu je příjemně svěží.

Aneta Vignerová: Vytříbená můra
Autor: Herminapress.cz

Aneta Vignerová: Vytříbená můra

Na premiéru filmu Cena za štěstí vsadila na ležérní eleganci, která je u nás na takové společenské události jakýmsi kompromisem mezi gala a etiketu popírajícím buranstvím. Měla podobu černých džínsů v nahrnutých škorních na jehle a šifonové, dramaticky působící blůzy s efektními volány, jež společenskou glamour notu jistila. Proplétaná kabelka i řemen stylově konvenují, jejich stříbrné detaily černý celek oživí.

Emma Smetana: Hravá etuda
Autor: Herminapress.cz

Emma Smetana: Hravá etuda

Společenské ozdobně vyšívané koktejlky, k nim nesourodý baret s neméně nepatřičnou bundou s křiklavými aplikacemi. Drzá, nahodile působící kombinace, která ve výsledku své jedinečné kouzlo má.

Sagvan Tofi: Hájená klasika
Autor: Herminapress.cz

Sagvan Tofi: Hájená klasika

Nesmrtelné bílé triko, nadčasové kožené sako, kalhoty s nižším sedem a na scéně léta bodující čepice s kšiltem a stejně tak tenisky. Osvědčený kontrast black & white nahrává sofistikovanosti. Svého času král klubových diskoték a pařeb to z běžných svršků dal!

Jan Cina a Petr Vančura: Souhra v páru
Autor: Herminapress.cz

Jan Cina a Petr Vančura: Souhra v páru

Móda tyto mladé muže baví. Umí si s ní pohrávat. Příkladem budiž i Cinův černý monolit kalhot a košile oživený saténovým sakem s výrazným, Asií inspirovaným dezénem. Neméně charismatický partner zůstal u černé s tím, že smoking rádoby rebelsky zkombinoval s rolákem a robustními střevíci. Šperky typu nositelů sedí. Jen nohavice by si měli konečně prodloužit. Krátkým délkám odzvonilo, ukazovat ponožky je mimo mísu, lidově řečeno.

Jana Plodková: Skvělá volba
Autor: Herminapress.cz

Jana Plodková: Skvělá volba

Držitelka Českého lva za hlavní ženskou roli ve filmu Protektor vždy dress code ctí a na rozdíl od jiných neřeší, zda bude v grupě rádoby bohémských ignorantů tuzemské scény bizarně čnít. Smetanová róba – příklad romantiky držené kultivovaným purismem na uzdě - nemá chybu. Zlaté doplňky, kabelka z plíšků typických pro návrhářskou tvorbu Paca Rabanne, jsou rovněž bezchybně zvolené.

Zuzana Stivínová a Jana Zielinski: Koření osobitosti
Autor: Herminapress.cz

Zuzana Stivínová a Jana Zielinski: Koření osobitosti

Jedinečnost, kreativní přístup v odívání je metou dneška. A ona zmiňovaná jedinečnost je vlastní i herečce Stivínové, která úzkou minimalistickou toaletu doplnila kabátkem připomínajícím číšnický rondon. Kombinace je to neobvyklá, ale sedí včetně vínových lodiček a moderních šperků. Plný počet bodů zaslouží i styling zakladatelky Designbloku Zielinski: univerzální róba od Pavla Brejchy osobitě ozvláštněná kšiltem a stříbrným akcentem originální kabelky.

Jenovéfa Boková: Sázka na akcent
Autor: Herminapress.cz

Jenovéfa Boková: Sázka na akcent

Černý základ tělo obepínajících midi šatů rozsvítila reinkarnovanou, v pase na řemen uvázanou a svého času populární ledvinkou. A ve stejné signální oranžové přidala i skvělé kozačky v kombinaci kůže a textilu. Výrazně zelené náušnice se příliš neprosazují a urputnost barevného detailu příjemně ředí.

Liběna Rochová a Jana Zielinski: Jízda znalých žen
Autor: Herminapress.cz

Liběna Rochová a Jana Zielinski: Jízda znalých žen

Totálně minimalistický šatník, černá barva, v níž se urputně nesou i punčochy, jsou pro styl ctěné oděvní výtvarnice a profesorky VŠUP Liběny Rochové charakteristické. Zůstala mu věrná i zde, kdy sportovně elegantní celek originálně povýšila kloboučkem se závojíčkem. Zaujala i charismatická ředitelka Designbloku Jana Zielinski, která dala vyznít působivému vzoru šatů, jimž žádný doplněk včetně šperku patřičně nekonkuroval.

Matěj Ruppert: Rozpustilý dandy
Autor: Herminapress.cz

Matěj Ruppert: Rozpustilý dandy

Letní oblek z materiálu charakteru hedvábného buretu s vestou, polobotkami z lakované kůže plus barevně vyladěným motýlkem s kapesníčkem je kreace na letní společenskou party, jíž by tradiční Angličan zatleskal. Do jaké míry měl být tento outfit nadsázkou, protipólem k nedostatku kultivovanosti, jímž mnozí na společenských sešlostech karlovarského filmového festivalu trpí, nevím. Každopádně jinakostí panoptikum osvěžil.

Veronika Khek Kubařová: Posvěcený mainstream
Autor: Herminapress.cz

Veronika Khek Kubařová: Posvěcený mainstream

Hraje v prestižním Dejvickém divadle, ztvárnila jednu z hlavních postav v novém filmu Ženy v běhu a natočila s Kryštofem Hádkem a Jiřím Langmajerem sérii reklamních spotů. Klasická bílá košile a stále aktuální, vázačkou v pase stažené kalhoty s nad kotník sahajícími širokými nohavicemi představují jeden z již zavedených módních trendů, jenž dobře doplňuje přes kříž zavěšené pouzdro tašky i kotníkové s punčochami splývající střevíce.

Jiří Langmajer: Lázeňský štramák
Autor: Herminapress.cz

Jiří Langmajer: Lázeňský štramák

Má image věčného kluka, nikoli vyfiknutého playboye. Na tiskovou konferenci k romantické komedii scenáristy a režiséra Petra Kolečka se ale na filmovém festivalu v Karlových Varech dostavil v obleku. Světlá barevnost sezóně i příležitosti konvenuje, štep úzkých klop a patky kapes vypovídá o kvalitě. U obleku poměrně problematická velikost kára díky nenápadnosti obstojí.

Eliška Křenková: Erotické drama
Autor: Herminapress.cz

Eliška Křenková: Erotické drama

Nadějná osobnost nastupující herecké generace, kterou letos ČFTA vyznamenala Českým lvem za výkon ve vedlejší ženské roli ve snímku Všechno bude, si s módou rozumí a etiketu ctí. Důkazem je i odvážný, z dílny nějakého českého návrháře evidentně pocházející model, jehož extravaganci kromě střihu umocňuje i netradiční, v piku jemně vzorovaná látka.

Andrea Verešová: Vesmírná odysea
Autor: Herminapress.cz, Showpix

Andrea Verešová: Vesmírná odysea

Na hvězdu večerní opening party MBPFW aspirovala známá modelka v efektním stříbrném overalu s kapucí. Reliéfní módně blyštivá látka i střih jsou zajímavé, volnost eleganci nahrává, poodhalená ňadra ve výstřihu nepůsobí ordinérně. Doplňky hrají, brýle zejména. Andrea příjemně vybočila ze zavedeného stylu, překvapila, což se počítá. Bez ohledu na ty, jež nadneseně tvrdí, že kopíruje Kim Kardashianovou.

Anna Geislerová: Nadčasová lady
Autor: Herminapress.cz

Anna Geislerová: Nadčasová lady

Kreativní Anna je svá, ve stylu osobitá, ale k výstřednicím nepatří. Postupem věku víc tíhne k dámskému stylu s puncem nadčasovosti. Nejinak tomu je v případě volby vlněných, drobnou, různě kladenou pepito kostkou vzorovaných šatů s bohatou zvonovou sukní připomínajících éru módy čtyřicátých let. Šněrovací kotníkové boty jsou k nim příhodné, punčochy mohly být tenčí.

Kristína Kövešová a Marek Kravaj: Grandiózní tah
Autor: Herminapress.cz, archiv Blesku

Kristína Kövešová a Marek Kravaj: Grandiózní tah

Na elitních bálech je pompéznost, která by na jiných, dress code Black Tie, či dokonce White Tie uvozených gala událostech neprošla, povolená. V aristokratickém podání žádaná. Tato smyslná třicátnice, investigativní novinářka a moderátorka TV Markíza, se jí rozhodně nebojí. V základu jednoduchá, zlatavým ornamentálním pásem ozdobená, na linii ramen poukazující toaleta vyšperkovaná půlkruhovou ozdobou hlavy variující pro carské Rusko typický kokošník, citu pro míru monstróznosti dostojí a obstála by i na vídeňském Plesu v Opeře.

Yemi: Ctěný cirkus
Autor: Herminapress.cz

Yemi: Ctěný cirkus

Černý základ basic trika plus kalhot se spadlým sedem a lýtko obepínajícími nohavicemi dává prostor vyniknout ostře kobaltové, vyšívanou légou z kamínků zdobené bundě. Stejně tak tenisky nápadným ponožkám. Toto je v tuzemsku ojedinělý případ prvoligové extravagance jištěné kreativitou, kvalitou a typem nositele, jenž ji unese.

Antonie Formanová: Eso jedinečnosti
Autor: Herminapress.cz, Showpix

Antonie Formanová: Eso jedinečnosti

Široké sklady končící nad kotníky, asymetrie délky šatů i zajímavě řešeného dekoltu. Nosná látka, akvarelová barevnost i abstrakce dezénu. Výkřik rudé rtěnky a vyladěná skořepina kabelky. Společensky univerzální model oslovující originalitou, která je na módní scéně zcela nedostatečná. Jediným pochybením je řetízek na krku, jenž čistou linii modelu narušuje.

Terezie Kovalová: Jedinečně s Karlem Lagerfeldem
Autor: Herminapress.cz

Terezie Kovalová: Jedinečně s Karlem Lagerfeldem

Transparentní šifonové maxi šaty s krátkou celistvou podšívkou a plizovanou sukní jsou dosti univerzálním společenským kouskem, jenž formálnímu dress code vyhoví. To, co je ozvláštňuje, je doprovodný pásek a především šťavnatě rudá kožená bunda s rukavicemi. Skvělým doplňkem je i kabelka.