Z těch úplně nejbližších nechyběla Dara Rolins (47), která Františku oslovovala "mámo" díky velmi úzkému přátelství s Františčiným synem, svým tanečníkem. Dostavila se také Simona Krainová (46) s manželem, módní návrhářka Liběna Rochová (68), jež znala Františku desítky let a v nedávné době jí pokřtila autobiografickou knihu, a přišli i ti, které ve svých módních policiích zrovna nechválila, ale kteří ji plně respektovali. Uplakaná Eva Decastelo (41), zjihlá Barbora Šporclová-Kodetová (49) a další.

Jako pěst na oko ale působila nepřítomnost několika dalších, kteří za jejího života vynášeli Františku do nebes, rádi se s ní fotografovali a důsledně dbali na to, aby v jejích módních policiích sbírali kladná znaménka či jinak těžili z její přízně. Nedostavila se třeba Andrea Verešová (39), která se ještě předchozí večer na svém instagramu vystavovala na večírku, a která s Františkou připravila i módní kolekci.

Až odpoledne reagovala na dotaz Blesku. „Je mi to moc líto, ale pracovní povinnosti mi nedovolily dorazit. Bohužel mám od rána natáčení, které se již nedalo zrušit ani odložit. Půjdu se s Františkou rozloučit později. Zapálím svíčku a pomodlím se za ni v klidu, bez účasti médií a veřejnosti. Ve své mysli jsem s ní pořád a budu na ni s láskou vzpomínat...,“ napsala Verešová.

VIDEO: Kodetová na pohřbu Františky Čížkové (†67): Donutila mě zamyslet se nad mým ženstvím

Video
Video se připravuje ...

Kodetová na pohřbu Františky Čížkové (†67): Donutila mě zamyslet se nad mým ženstvím. 

Chyběl i stylista Filip Vaněk, který byl v posledních několika letech Františce neustále nablízku. Přitom ona vždy, když mohla, i přes svůj zdravotní stav nebo pracovní nasazení, si na Vaňka čas udělala. „Zítra narozeninový oběd blízkého kamaráda Filipa ale nevynechám. Nejspíš si obleču černý a široký kašmírový rolák, k němu bílou zavinovací sukni ze silného saténu. Možná tuhle kombinaci nechám, anebo ji rozstřelím akcentem žluté či rudé, možná šedé. S černou a bílou si lze nekonečně hrát,“ pochlubila se Františka na sociální síti ještě 9. listopadu, tedy v době, kdy už ji nemoc opravdu vysilovala. Vaněk je podle svého instagramu na dovolené na Kanárských ostrovech, a byť letenka odsud nepatří k nejdražším, ani stylista svůj výlet poslednímu rozloučení nepřizpůsobil.

Překvapivě chyběla i Kateřina Kiara Hrachovcová (45), ta se však rodině dopředu omluvila. „Bohužel nešlo přesunout dlouho dopředu naplánované natáčení, ale jsem v kontaktu s Františčinou rodinou, které jsem se omluvila,“ řekla Blesku Hrachovcová. Mezi hosty chyběla i takzvaná "královna Pařížské" Tamara Kotvalová (56) či návrhářka Blanka Matragi (66).

VIDEO: Uplakaná Eva Decastelo na pohřbu Františky (†67): I negativa se snažila zjemnit

Video
Video se připravuje ...

Uplakaná Eva Decastelo na pohřbu Františky (†67): I negativa se snažila zjemnit. 

Fotogalerie
111 fotografií