Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tyran zamkl psa v koupelně a odjel: Hladové zvíře se chytře zachránilo!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: chal - 
31. října 2018
16:29

Zcela nepochopitelně se zachoval muž (36) z Českých Budějovic, který zavřel svého psa do koupelny a odjel z bytu na několik dní. Čtyřnohému příteli nenechal žádné jídlo ani vodu, o její přísun se ale naštěstí pejsek postaral sám. A tím si nakonec i zachránil život!

Kříženec labradora strávil ve stísněné koupelně bez jídla několik dní. O vodu naštěstí však nouzi neměl. Pes totiž zapnul kohoutek ve sprchovém koutě, což mu zajistilo nevyčerpatelný zdroj pitné vody. A díky puštěné vodě se také dostal na svobodu.

Na únik vody totiž sousedé upozornili majitele bytu, který měl muž se psem pronajatý. Majitel nájemníka kontaktoval a ten mu řekl, že problém vyřeší. Když se tak nestalo, rozhodl se majitel nemovitosti konat. 

„Když se od ostatních nájemníků domu dozvěděl, že z bytu uniká voda, snažil se marně kontaktovat nájemníka. Případ tedy musel řešit sám. V koupelně pak objevil pohublého psa a exkrementy všude kolem,“ řekla pro iDnes.cz mluvčí českobudějovické městské policie Věra Školková. „Strážníci poté za přítomnosti majitele bytu psa zabezpečili a ponechali mu dostatek krmiva do té doby, než bude rozhodnuto o jeho osudu,“ uzavřela policejní mluvčí.

Majiteli psa teď za týrání zvířete hrozí pokuta až 500 tisíc korun. Škody způsobené vodou bude muset samozřejmě uhradit.

zada ( 7. listopadu 2018 11:37 )

Jak se chováme ke zvířatům, tak se chováme k lidem.... Soudy a policie už by tu "výchovu" některých obřanů měla vzt řádněw do ruky. Zatím se zabývají aktivistama a blbýma trestníma oznámeníma od Horáčka a dalších uražených ješitů. Ale to hlavní jim stále uniká.... a navíc někdy dobro člověka je také potrestáno soudy. Je to celé na hlavu. Tohle je týrání na živém tvoru a jako takové se to má brát, rozdíl mezi zvířetem a člověkem nečinit, neboť i my jsme ze stej ného základu!!!! Že nám to myslí je asi na škodu přírodě i nám. Týrání je trestný čin.

strejda777 ( 31. října 2018 17:38 )

Někteří lidi jsou fakt na palici.....Asi chtěl ušetřit za psí hotel....tak teď to má, de.b.ílek.

y1xcvbnm ( 31. října 2018 17:17 )

je to hnus co člověk udělá psovi aůe zase to nepřeháněkte pisálci, jak může hladový pes vytvářet exkrementy ?? to je trochu divné ale i tak potrestat toho co to udělal.

Thyronx ( 31. října 2018 16:51 )

České soudy? Nenechte se vysmát, pokud něco ta hyena zaplatí, tak to žrádlo, co nechali strážníci tomu psovi v koupelně a tu škodu z vody. Nic se mu nestane a Blesk s ním udělá rozhovor dne. Tomu se říká česká "spravedlnost".

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání