Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Našli ji na pokraji smrti svázanou drátem pod mostem: Fenka Elizabeth už má nový domov

Autor: dce - 
7. listopadu 2018
11:01

Doslova za pět minut dvanáct zachránili pracovníci košického útulku fenku německého ovčáka. Tu někdo svázal drátem a pohodil pod mostem, kde čtyři dny pomalu umírala. Díky dobrý lidem ale přežila, má se k světu a konečně už má i nový domov.

Drátem jí svázali packy do kozelce, tlamu převázali provazem, aby nemohla volat o pomoc a pohodili ji pod mostem v Sokoľanech u Košic, kde si jí všiml náhodný kolemjdoucí. Čtyři dny čekala na smrt a nakonec přišlo vysvobození. Fenka měla hluboké rány, jak se jí drát zařezal do masa, o psychických potížích ani nemluvě.

Přesto se ji díky péči pracovníků útulku podařilo vyléčit. Koncem října o jejím stavu opět informovali na sociálních sítích. „Mám se dobře, velmi dobře. Prý jsem velmi zkrásněla a je ze mě velká fešanda. Změnila se mi srst, jizvičky skoro není vidět a já jen dodám, že na to špatné jsem už dááávno zapomněla. Mám pro Vás velkou novinu… JDU DOMŮ! Čeká má velký dům s krásnou zahradou a lidé s velkým srdíčkem, kteří se na mě už veeelmi těší.“

A skutečně – po pár dnech už si milou fenku Eli užívali její noví majitelé z Německa. „Můj domov se mi líbí od prvního momentu. Je to krásný dům s velkou zahradou. Moje rodinka je manželský pár s dospělým synem. Dříve měli několik velkých pejsků, a tak vědí, co potřebuji. Moje panička pracuje jen pár hodin týdně, takže máme na sebe kopu času. A kde bydlím? V Německu. Ano, cestovala jsem až tak daleko,“ popsali pracovníci útulku na Facebooku.

Díky mnoha zprávám o Eli v českých i slovenských médiích se útulku ozvalo mnoho zájemců, útulek ale vybíral pečlivě – pro fenku chtěl milující rodinu, která ji nenechá v boudě na dvorku. „Po důkladném zvážení vybrali rodinu v Německu. Mají tu přísné zákony na ochranu zvířat a mnoho možností na život s pejskem,“ vysvětlují.

Díky svědkům se navíc policii podařilo najít podezřelé tyrany, kteří Eli málem zabili. „Vynikající práce vyšetřovatele a dalších lidí se postarala o to, že mohl obvinit chlapce ve věku 18 a 15 let z týrání zvířat. Policie chce, aby tyto osoby byly během dalšího vyšetřování ve vazbě. O tom, jestli to tak bude, rozhodne soudce,“ pochlubila se policie na Facebooku.

fido2 ( 7. listopadu 2018 12:09 )

No nevím, kdo ví, co s ní ti němčouři udělají....Němec není záruka. Měli by ji kontrolovat.

nika70 ( 7. listopadu 2018 12:04 )

Týrání psů by se mělo trestat stejně jako týrání bezbranných lidí (dětí, seniorů...). Tresty na tvrdo!!! A haj.la před tím svázat drátem a nechat týden pohozenýho pod mostem! Ať se pejskovi daří a na to škaredé zapomene.

dragomira ( 7. listopadu 2018 11:49 )

vemenozmojistary ( 7. listopadu 2018 11:39 )

Ty smradlavý cigošský defekty ať rovnou odprásknou. Slovensko ušetří na dávkách. A chcípáci se nebudou dál rozmnožovat

insignia ( 7. listopadu 2018 11:26 )

Že je to cikán, je jenom bonus. Každá taková lidská zrůda by zasloužila podobné zacházení a pak smrt. Holt některé tresty ze středověku chybí. Ještěže to ta chudák fenka přežila a je opět krásná a ve formě.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání