Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rodině ukradli a snědli milovaného psa: Pachatelé dostali směšné tresty!

6. srpna 2018
21:13

Šokující dohru má otřesný případ lidské bestiality na Slovensku. Mladé rodině z Prešovska ukradli ze zahrady milovaného psa, ze kterého byla následně nalezena jen kůže v nedaleké romské osadě. Pachatele se podařilo vypátrat, od soudu ale odešli s naprosto směšným trestem.

Hrůzný případ se odehrál letos v lednu. Počátkem měsíce rodině v Uzovcích poblíž Prešova zmizela ze zahrady jejich milovaná fenka malamuta Nina, kterou před 11 lety, ještě když byla štěně, zachránili před utracením. „Dostala hodně lásky, ale konec života měla velmi krutý,“ popsali ochránci zvířat na Facebooku.

Ztracenou fenku policisté vypátrali ve zhruba 30 kilometrů vzdálené romské osadě v Chminianských Jakubovanech. Bohužel z ní našli ale už jenom kůži. Podle ochránců zvířat ji místní brutálně a bestiálně zabili a následně zkonzumovali.

Policii se podařilo pachatele vypátrat, rozhodnutí soudu ale všechny šokovalo. „Podezřelí Romové již byli za krádež a usmrcení Niny odsouzeni, týrání se jim neprokázalo… Dostali podmínku na půl roku. Neodvolali se, takže přiznali svou vinu. Věděli proč, umí v tom chodit… Do vězení nepůjdou, nějaký čas budou sekat dobrotu a potom mohou začít znovu,“ uvedla organizace SOS linka pro zvířata v nouzi na svém Facebooku.

Podle slovenského antropologa je konzumace psů součástí kultury jen části komunity místních Romů. „Tato komunita je obecně vnímána samotnými Romy jako sociální nejslabší, prostě ti nejhorší, odborně tomu říkáme, že jsou rituálně nečistí,“ vysvětlil televizi Markíza kulturní antropolog Alexander Mušinka.

Psí maso je pro ně pochoutkou, ze psů ale dělají i sádlo a poté ho prodávají jako lék. „Hlavními odběrateli je majorita, která věří, že psí tuk má léčivé účinky na dýchací cesty, na průdušky, na trávení,“ dodal antropolog.

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání