Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V klecích plné výkalů žilo přes 200 psů: Z týrání obvinili pár z Kamenice

Autor: ČTK ljš - 
27. března 2018
13:08

Dům hrůzy! Tak lze popsat obydlí sedmaašedesátiletého muže a ženy, kteří doma chovali přes dvě stovky psů malých plemen. Část zvířat byla v boxech a klecích, byli podvyživení, nemocní a znečištění. Oběma obviněným za to hrozí až pětileté vězení. Případ kriminalisté pořád vyšetřují. Psy si hned po zásahu rozebraly útulky.

Muž a žena byli obviněni z trestného činu týrání zvířat ve formě spolupachatelství. Způsobem chovu podle policie psy týrali zvlášť trýznivým způsobem. Více než 120 psů utrpělo těžké poškození. Jeden pes uhynul a dalších osm má neléčitelné následky.

Při prohlídce bylo v domě 212 psů. Stovka z nich byla v kovových klecích a plastových boxech. Chovatelé podle policie drželi zvířata v nedostatečně osvětlených a větraných prostorách, bylo tam málo místa. „Psi byli ve znečistěných prostorách se silným zápachem. Dále neměli zajištěný dostatečný přísun potravy,“ uvedla mluvčí policie. Podvyživených bylo přes sto psů, veterinární péči jim chovatelé nezajistili.

„V lednu letošního roku jsme zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu zanedbání péče o zvíře z nedbalosti,“ uvedl vedoucí pelhřimovských kriminalistů Martin Petrák. Trestní stíhání obou osob kvůli týrání zvířat zahájil policejní komisař na základě výsledků prověřování a získaných důkazů.

Video  Eliška Vafková popisuje stav 11 psů odebraných z množírny v Kamenici nad Lipou. Týraným zvířatům poskytla útočiště a péči v psím hospici v Bukovince.  - Zdeněk Matyáš
Video se připravuje ...

tobinek ( 27. března 2018 18:19 )

10 dlouhých let na to sousedi upozorňovali a pak řeknou že je zachránili na poslední chvíli. To je výsměch. Doufám že těch 5 let ty zrůdy dostanou, nic jiného si nezaslouží než žít taky v kleci

sores ( 27. března 2018 15:12 )

A pak že ten kdo má rád zvířata je dobrý člověk leda kulové když je dokáží trápit a ne láska k psům. Zavřít ty lidské zrůdy!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání