Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policie dopadla hyenu, která odhodila pod most svázanou fenku: Jde o mladíka z romské osady

Autor: dce - 
23. srpna 2018
19:53

Slovenským policistům se podařilo něco, co mnozí považovali za nemožné. Vypátrali majitele – a podezřelého tyrana – fenky německého ovčáka, kterou před jistou smrtí zachránili pracovníci košického útulku. Svázanou drátem ji pohodil pod mostem, aby se jí zbavil. Jako zázrakem přežila a vypadá to, že fyzicky nebude mít trvalé následky.

Fotky, které oblétly začátkem týdne sociální sítě, pobouřily Slováky, ale i mnoho Čechů. Fenku svázanou do kozelce drátem někdo pohodil pod mostem v Sokoľanech u Košic. Po čtyřech dnech si ji konečně někdo všiml a podařilo se ji před jistou smrtí zachránit.

A díky medializaci případu se policii ozvali svědci, kteří jim předali údaje o majiteli utýrané fenky. „Pokud nebudeme jednat, zítra to může být žena nebo dítě,“  řekla serveru Noviny.sk Julie, která muže policii pomohla najít.

Jednalo se o mladíka z romské osady u Sokoľovan. Jeho sousedé byli prý odpornému činu dokonce svědky a mohou policii podat další informace. Muže si strážci zákona odvedli na služebnu, kde ho podrobili výslechu.

Muž pochopitelně vinu odmítá. Tvrdí, že fenka sice byla jeho, ale on jí neublížil. Přiznal ovšem, že fenka měla v minulosti štěňata. Jeho příbuzná se ho na kamery zastávala, že psa už doma 14 dní neměli. Nyní už je jen na policii, zda se jim odsouzeníhodný čin podaří muži dokázat.

Fence Eli, jak ji v útulku pojmenovali, se již daří lépe. Má hluboké řezné rány na hrudních končetinách, naštěstí drát nepoškodil žádné nervy ani cévy – Eli měla v tomto velké štěstí v neštěstí. Rány byly špinavé, shnilé, byli tam už i červíci, rány přibližně 3–4 dny staré,“ popsali na Facebooku zachránci. Pro Eli už mají více jak 200 nabídek nového domova. Fenka se ale nejprve musí zcela uzdravit.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání