Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Fotky, které rvou člověku srdce: Hyena svázala fenku do kozelce a pohodila pod mostem, na smrt čekala čtyři dny

Autor: dce - 
21. srpna 2018
08:45

Otřesný případ lidského hyenismu v pondělí šokoval Slovensko. Neznámý člověk zde pod mostem pohodil fenku německého ovčáka. Aby nemohla uniknout smrti, pevně jí svázal končetiny drátem do kozelce a tlamu provazem. Fenka čekala na smrt čtyři dny, podařilo se ji ale zachránit.

Fotografie z pondělní záchrany fenky v Sokoľanech u Košic vhánějí do očí slzy. "Dnes ráno jsme měli telefonát, že pod mostem v obci Sokoľany leží pejsek pod mostem. Jeli jsme tam...ležel a čím jsme byli blíže, tím více jsme viděli to, co nikdy předtím. Fenečka svázaná jako pytel odpadků," popsali pracovníci košického útulku Unie vzájemné pomoci.

Fenka se prakticky nemohla hýbat, ale když jí přicházeli lidé na pomoc, zvedla ještě hlavu a dala tak najevo, že není pozdě na její záchranu. Beznaděj v jejích očích ale rve člověku srdce.

"Tlapky a tlamu převázané drátem utaženým až na kost. Vysílená, umučená čekala na svou záchranu podle odhadu veterinářky 3 až 4 dny," popisují zachránci. Na místo přivolali i policii, ale bez důkazů nemají šanci pachatele dopadnout. Pod most je ovšem vidět z nedaleké zastávky autobusu, je tedy šance, že někdo mohl podezřelého zahlédnout.

"Fenečka je hospitalizována, ošetřená a napojená na infuze. Zpočátku nás všechny chtěla pokousat, ale ani se jí nedivíme. Později se uklidnila, napila vody a napapala. Veterináři ji dají dohromady, ale její srdíčko bude potřebovat milující domov. Fenečce jsme dali jméno Elizabeth," dodávají ochránci zvířat.

Pomoci můžete i vy - finančním příspěvkem na účet útulku.

hejpockej ( 4. července 2019 00:44 )

no je jasny ze tohle neudelal normalni, inteligentni a uspesny chlap, ale nejaka zamindrakovana socka se zakladnim vzdelanim, pravdepodobne na podpore...

hafblaf ( 21. srpna 2018 21:01 )

Proto, že lidé jsou .... a neumí se k sobě chovat, si nebudeme všímat ubližování jiným tvorům???

antitupec ( 21. srpna 2018 20:40 )

Ty debile dementní. Tady se psi netýrají? V Česku je vše dokonalé včetně tebe. Podívej se na pár článků z nedávné doby a pak otevírej tu svoji oparovou tlamu.

montevideo ( 21. srpna 2018 20:22 )

Jednotka odpornosti = 1 gral.

hafblaf ( 21. srpna 2018 20:14 )

A stále nic se nedělá, tresty jsou směšné, politici neteční - Páán Babiš týrá tisíce zvířat, tak přece nepůjde proti sobě.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání