Týrání zvířat je pro normální jedince zcela nepřijatelné. Není divu, že většina lidí chce zpřísnit tresty pomocí petice. Jak ale vidno, tyranům hrozící tresty ani mediální lynč nevadí.

Jako muži v červeném tričku a krátkých kalhotách, který se při přecházení řeky Ostravice po mostě v ostravské ulici Muglinovská choval jako hyena. Na to, že jedná protiprávně, upozornila už v pondělí pozorná osádka jednoho z kolem projíždějících vozů.

Dvě ženy si povšimly na krajnici silnice nehybně ležícího zvířete. Po dohadech, o jaké chcíplé zvíře se jedná, zjistily, že se jedná o živého psa!

Mezitím k němu přikročil zmiňovaný muž. Uchopil psíka a začal s ním vyhazovat do výšky. „Můžu říct, že jestli ten muž měl okolo dvou metrů, tak se psem házel minimálně do dvojnásobné výšky," uvedla jedna z žen, která nechce být jmenována z důvodu, aby její jméno nebylo známé pachateli. 

Na videu je přitom zřetelné, že pes opravdu žil. Po tom, co muž zjistil, že je jeho počínání natáčeno, psíka pustil na zem a ten odběhl před ním mimo záběr:

Video
Video se připravuje ...

Videozáznam zachycuje již poměrně mírné chování muže ke psovi. facebook

Na frekventované silnici ale neměly ženy příliš možností zasáhnout a psovi pomoci, proto alespoň celý incident zdokumentovaly a zveřejnily na sociální síti. Navíc ihned kontaktovaly policii. Policisté započali prověřovat okolnosti související s možným protiprávním jednáním páchaným na zvířeti. Aktuálně shromažďují veškeré informace k předmětnému skutku,“ uvedla k případu policejní mluvčí Gabriela Holčáková.