Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Fenku bišonka zbil tyran tak brutálně, až oslepla. Skončil v base

Týraná fenka bišonka Skye
Týraná fenka bišonka Skye  (Autor: RSPCA)
Autor: shp - 
14. února 2019
10:45

K nepochopitelnému případu týrání zvířete došlo poblíž anglického Glossopu. Tomas Ferreira (22) zbil svou fenku bišonka Skye tak brutálně, že kvůli tomu oslepla a utrpěla mnoho závažných zlomenin. I když se ze spárů krutého páníčka podařilo zvíře zachránit, fenečka si ponese následky celý život.

Skye byla zachráněna anglickým Spolkem na záchranu zvířat RSPCA, který zalarmoval svědek, jenž viděl, jak Ferreira bije nebohou fenečku. Když dorazili jeho členové do bytu tyrana, byli zděšeni, informoval britský deník The Mirror.

Slepota, zlomená čelist, přeražené zuby…

Skye měla zlomenou čelist, zlomená žebra, zlomenou zadní tlapku, zlomenou kost na zádech, 10 přeražených zubů a k tomu natrženou bulvu. Veterináři jí museli poraněné očičko odstranit.

Pro Skye to znamenalo úplnou slepotu, protože na druhé očičko již neviděla. Ferreira byl za týrání zvířete, k čemuž používal i kovovou tyč, zatčen a následně odsouzen k vězení trvajícímu 18 týdnů. Zároveň mu bylo zakázáno chovat jakékoliv zvíře.

Za zmrzačení fenečky zaplatí 4500 korun

Za zranění Skye musí zaplatit v přepočtu 4500 korun. I když byla fenečka brutálně zbita a zmrzačena, z martyria se vylízala. A to i přesto, že se veterináři báli, že se zlomenina čelisti nezahojí.

Čubička nosila speciální náhubek, který jí pomohl k zotavení. „I přes svou slepotu je sebevědomá a dokáže běhat venku, zkoumat prostředí. Je tak láskyplná,“ okomentoval fenku inspektor Waterworth z RSPCA.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání