Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Student pil šest energeťáků za den: Sladké pití mu doslova rozežralo zuby

Autor: ital - 
17. února 2019
21:17

Student vysoké školy Vinnie Pyner (21) začal kvůli studiu pít každý den energetický nápoj. Později si vytvořil závislost a dával si jeden k snídani, další k obědu a třetí večer. Následně počet drinků stoupl až na 6 denně. Mladík cítil, že jej stále více bolí zuby. Jednoho dne, když chtěl sníst jablko, zažil šok. Po zakousnutí se mu rozsypaly čtyři přední zuby.

V září roku 2017 započal Vinnie Pyner druhý ročník na vysoké škole East Kent College ve Velké Británii. Aby zvládal náročná studia, začal každé ráno pít energetický nápoj. Časem si vytvořil na drink závislost a pil až 6 plechovek denně. „Všimla jsem si, že se jeho návyk stále zhoršuje. Odpadkový koš v pokoji byl pořád plný plechovek,“ pověděla jeho matka Tara. Vinnie sám řekl: „Kdybych nepil nápoj denně, cítil bych příznaky z nedostatku kofeinu, jako jsou svalová bolest a bolest hlavy.“

Již okolo Vánoc 2017 však začal trpět obrovskou bolestí zubů pokaždé, když měl něco snít. „Kdykoliv jsem se do něčeho zakousl, příšerně to bolelo. Jídlo pro mě představovalo noční můru,“ přiznal se Vinnie. Netrvalo dlouho a jeho zuby na tom byly tak špatně, že když v březnu 2018 kousl do jablka, uslyšel zapraskání a jeho 4 přední zuby se rozdrolily.

Jeho zubař posléze odhalil, že naprosto všechny jeho zuby jsou zkažené. „Řekl mi, že je to snad nejhorší zkaženost zubů, jakou kdy v životě viděl. Takhle jsem se už nemohl vrátit do školy, tak jsem skončil. Měl jsem ambice stát se designérem počítačových her, ale teď je to pryč. Energický nápoj mi zničil život,“ povzdechl si Vinnie, který nyní potřebuje 24 zubních náhrad.

„Jako matka to zvládám velice těžko, protože posledních sedm měsíců závislost ovládala život mého syna,“ dodala Tara. Vinnie po sedmi měsících závislosti, kdy pil přes 40 plechovek drinku týdně, přestal s konzumací energického nápoje ze dne na den. Nyní se snaží varovat všechny před nadměrnou spotřebou podobných nápojů.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

PPP150W ( 18. února 2019 01:08 )

No, nejspíš si je opravdu nečistil, ale kazivost zubů není jen o čistění. Moje známá si čistí zuby po každém jídle a to i v restauraci na toaletě a stejně se jí zuby kazí. Někdo to tak prostě má.

vosavopruz ( 17. února 2019 22:22 )

mě tyhle plechovky jako Semtex atd. nechutnaj,jako kdyby ste pili bonbony Bonpari.Colu si dám rád,ale už jsem z té limonády taky zdravotně v pr.deli

Zobrazit celou diskusi