Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jonáška zřejmě vyhodili z množírny. Po vyléčení bude hledat nový domov

Autor: Jana Ulrichová - 
5. prosince 2018
12:00

Nového svěřence má ve svém dočasném domově Rafael o.p.s. Iva Volková. Vystresovaný, zubožený pejsek, kterého odchytila městská policie v Českých Velenicích, pochází zřejmě z množírny, odkud ho coby už nepotřebného vyhodili.

„Je velmi podvyživený, je to jen kostřička, věchýtek bez svalů. V tomto stavu by v zimě na ulici nepřežil, není pravděpodobné, že by se někde dlouhodobě toulal.“ uvedla Iva Volková, která pro nového obyvatele svého dočasného domova okamžitě připravila vytopený pokojíček.

Zanedbaný, vystrašený

Jde o malého pejska, zřejmě o labutěnku, tedy čínského chocholatého psa, nebo havanese či jeho křížence. S jistotou to ale zatím nikdo neví. Srst má zdredovatělou, slepenou, na zádech přeměněnou v jednolitou krustu. Zatvrdlý má i ocásek, nejsou mu vidět oči ani uši. „Je vystresovaný, nenechá na sebe sáhnout. Na to, abychom ho mohli prohlédnout zblízka, jsme museli použít tlumící prostředek. Teprve pak jsme se ujistili, že jde o pejska, nikoli o fenku, a hned jsme se pustili stříhání. Velmi se mu ulevilo, když z něj padaly obrovské kusy zatvrdlé srst,“ dodala Volková za spolku Rafael.

Už se rozkoukává

Pejsek, kterému paní Iva dala jméno Jonášek, je na tom špatně psychicky i fyzicky. „Musím ho začít rozkrmovat, ty malé dávky vařeného hovězího by nejraději slupl i s miskou. Krmím ho po menších dávkách několikrát denně. Při veterinární prohlídce bylo zjištěno, že se jedná o mladého psa ve věku 4 až 6 let. Má pravděpodobně geneticky obě přední záprstí vytočené do strany. Už se ale u nás začíná rozkoukávat, a zdá se, že se mu tady líbí,“ popsala.

Jak Jonášovi pomoci?

Kdo by chtěl Jonáškovi, ale i dalším svěřencům paní Ivy přispět na péči a léčbu, může tak učinit vkladem na účet 2500762609/2010.

Lze také poslat dárcovskou SMS na číslo 87 777 ve tvaru DMS Rafael 30. Tím útulku pošlete ze svého telefonu 30 korun. Můžete zvolit i vyšší částky, 60 nebo 90.

Pomoci můžete také příspěvkem na knihu:

 

 

 

ivuska1 ( 5. prosince 2018 14:31 )

Diky nasim politikum je situace v CR takova !!!! Nase politiky osud a tyrani zvirat nezajima ! Nezajimaji je ani lidi natoz zvirata. Pokud se nezmeni zakony zvirata budou trpet porad.

Amabell ( 5. prosince 2018 14:25 )

Všechny majitele těchto množíren postavit ke zdi a začít střílet jak za Hitlera.

Zobrazit celou diskusi