Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Další brutální útok psa: Zlíňanku (46) při venčení pokousal cizí hafan bez vodítka!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Shutterstock)
Autor: lm - 
21. února 2019
15:22

Nechybělo mnoho a mohla přijít o prsty! S vážnými zraněními v nemocnici skončila šestačtyřicetiletá žena ze Zlína, kterou při venčení pejska napadl cizí »hafan« bez vodítka. Zlíňanka měla však štěstí, že neskončila jako seniorka (†91) z Českolipska, která minulý týden po pokousání argentinskou dogou v nemocnici zemřela.

K incidentu došlo v pondělí před polednem na sídlišti Jižní Svahy ve Zlíně. Šestačtyřicetiletá žena šla vyvenčit svého psa malé rasy, kterého měla na vodítku. Při procházce si však všimla, že se k ní velkou rychlostí řítí jiný pes, který není na vodítku a jeho majitel běží v závěsu. 

"V okamžiku, kdy chtěla svého malého psa zvednout, aby ho uchránila před útokem, ji cizí pes kousl do levé ruky," popsala policejní mluvčí Monika Kozumplíková s tím, že napadená utrpěla těžká zranění. "V nemocnici jí lékař ošetřil prsty, které měla po útoku psa zlomené," doplnila.

Zraněná žena se obrátila na městskou i státní policii. Případem se tak nyní zabývá zlínská kriminálka. "Kriminalisté po zjištění bližších okolností zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, za což pachateli hrozí v případě uznání viny a odsouzení trest odnětí svobody až na dva roky," uzavřela mluvčí.

tarrica ( 14. března 2019 09:41 )

Máme zlatého retrívra, chodí s náhubkem a na vodítku, bohužel má za sebou špatné zkušenosti- napadl ho pitbul a následně i RTW. Ani jeden z agresorů neměl náhubek a oba byli volně puštění a jeden dokonce nepřihlášen a neočkován. Nám tak ,,zkazili,, psa , který byl miláček okolí. Teď vrčí na psy/ne na fenky/ a už se preventivně brání. Bohužel nepomáhají ani konzultace a návštěvy psích ,,psychologů,, a koučů... U některých psů by měli být vyšetřeni majitelé /IQ /a povolit jim psa až poté.

Kubaj CZ ( 7. března 2019 06:54 )

Ale hlavně že jsou psi miláčci a přítele člověka... Radši kočku než psa. Kdybych tam byl a byl bych ozbrojen střelnou zbraní neváhal bych a ten pes by skončil rostrileny na maďeru.

Henry7 ( 21. února 2019 23:35 )

Nevím, kde bere "Jonn" takovou jistotu..? Tohle už není sranda, teda pokud samotný "Jonn" není ve skutečnosti majitelem útočícího psa..?! Výsměch a smajlíci tu skutečně nejsou na místě!!!

jonn ( 21. února 2019 15:49 )

Nic mu nehrozí , ještě se mu omluví .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání