Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vanesku (10) napadl toulavý vlčák: Zakousl se jí do krku!

Autor: shp - 
16. ledna 2018
11:18

Děsivý zážitek při venčení psa. Nejhorší okamžiky svého života prožila Vaneska (10) z Velkého Ďura, kterou pokousal toulavý vlčák. Život děvčátka zachránila duchapřítomnost souseda Michala, který šel v době útoku naštěstí kolem. Na pomoc přispěchal i děda Honza.

K nešťastné události došlo ve čtvrtek po poledni, když byla Vaneska venčit svého malého jorkšírského teriéra. Toulavý vlčák, který se pohyboval kolem bytovky, kde děvče žije, nenapadl jako první jejího malého pejska, ale rovnou ji.

„Má vzadu pokousaný krk, ale i ouška, jak padla na zem, když po ní ten pes skočil. Má odřené a poškrábané čelo a pár modřin na těle, popsal webu Pluska.sk rozsah zranění své vnučky její dědeček Ján, podle kterého Vaneska naštěstí nemusela po útoku zůstat v nemocnici, ale po ošetření ji pustili domů.

Vlčáka viděli obyvatelé obce potulovat se u bytovek asi tři dny. „Nebyl agresivní, proto jsem ho zavřel do ohrady za domem. Se starostou jsme se snažili zavolat do útulků v Nitře a Levicích, odkud i přijeli, ale protože neměl čip, nedokázali nám pomoci, protože je u nich plno,“ dodal Ján.

Přístup útulku ho překvapil. „Možná ho někdo vyhodil, protože neměl ani obojek a byl dost vystrašený. Proto mě dost zarazilo, ani jsem to nepředpokládal, co děvčátku udělal, uvedl starosta obce Peter Benko. Podle něj nepatřil pes nikomu z dědiny. Co psa rozhněvalo, nikdo netuší.

Nebohá Vaneska doplatila na to, že se vlčákovi podařilo dostat z voliéry, do které ho zavřel její děda. Naštěstí jeho útok na ni viděl jeden ze sousedů, který šel jakoby zázrakem právě okolo. Michal popsal, co se přesně stalo a jak lítý útok čtyřnožce probíhal.

„Když jsem viděl, co se děje, obstoupil jsem zezadu toho velkého psa a trochu ho rukou přidusil, protože jsem se bál, že kousne i mě. Když už nebyl schopný útočit, dal jsem ho na bok a zavolal jsem otci, protože jsem musel jít pryč,“ vypověděl Michal.

„Slyšel jsem, že brzy napadl i dalšího souseda, který ho poté zastřelil,“ dodal Michal. Hroznou událost viděl z domu i dědeček děvčátka, který nelenil a vyběhl vnučce na pomoc. „Okamžitě jsem vyskočil přes balkon ven a utíkal jí pomoc. Bylo to strašné, popisuje otřesné chvíle Ján.

Naštěstí se šikovná žačka, která úspěšně přednáší poezii i prózu, dává po útoku do pořádku. Její stav se lepší každým dnem. Jak ale dlouho zůstanou šrámy na její duši, není jasné. Útok psa dítěti navíc připomínají bolestivé injekce, které musí dostávat, kdyby měl náhodou vlčák vzteklinu.

 

Video - Případ z Česka: Pes pokousal dívce obličej

Monikay ( 16. ledna 2018 13:33 )

Předpokládala bych, že starosta zavolá k odchytu rovnou policii a ta ho někam do útulku odveze. Toulaví psi jsou jako časovaná bomba.

elopapx ( 16. ledna 2018 12:40 )

Víte..já si myslím,že že za celou událost může zase "člověk". Pejsek Zažil něco hodně ošklivého od lidí a nakonec ho pán,kterého miloval (pes vždy miluje svého i zlého pána) vyhodil. Dítě napadl protože bylo menší než dospělý, vybil si svou frustraci stres a strach . Na prvopočátku byl zlý nezodpovědný debil a odskákala to nevinná holčička.

sores ( 16. ledna 2018 12:14 )

Čokla zastřelit a pánovi toho čokla dát mega pokutu že si ho nehlídá a nevycvičí.Vše je v lidech a čoklové se musí cvičit o toho je majitel!!!!

zapletalikovi ( 16. ledna 2018 12:03 )

V článku se píše, že někdo už psa zastřelil. Tak proč rovnou nezajistí odběr a hned budou vědět, jestli měl vzteklinu. Takhle raději trápí holku bolestivými injekcemi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání