Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Doga na Českolipsku zabila stařenu (†91): První slova zdrcené rodiny

Argentinská doga
Argentinská doga  (Autor: Profimedia.cz - ilustrace)
Autor: dce - 
16. února 2019
20:02

Otřesný případ se odehrál ve středu na Českolipsku. Seniorku (†91), která šla s chodítkem po ulici, napadla agresivní argentinská doga. Stařenku pes povalil a vláčel ji po ulici - pokousal ji na hlavě, v obličeji i na končetinách. Seniorka v nemocnici bohužel zemřela. Její rodina se k incidentu poprvé vyjádřila.

Seniorka, kterou uprostřed dne v Pihelu na Českolipsku napadl pes, v pátek zemřela v nemocnici. Podle informací FTV Prima žena podstoupila po útoku operaci a byla dokonce přesunuta z oddělení JIP na běžný pokoj. Právě tam ale zesnula po zástavě srdce.

„Případ si převzala služba kriminální policie, která bude nyní zjišťovat souvislost mezi zraněními, které žena utrpěla, a jejím úmrtím. Za tímto účelem si vyžádáme znalecké posudky z oboru zdravotnictví. Právní kvalifikaci případu určíme až po nashromáždění všech potřebných podkladů,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Policie ví, komu pes patří, a majitele už předběžně vyslechli. Muž tvrdí, že zvíře uteklo poprvé - místní ale říkají něco úplně jiného. Podle nich utekl minimálně pětkrát, částečně i díky zcela nefunkčnímu plotu kolem pozemku.

„Babička šla na procházku a když šla okolo toho domu, tak pes prošel skrz plot a napadl jí. Vláčel ji tam po silnici a když jeli okolo sousedi, tak jí poskytli první pomoc, psa zahnali,“ popsal FTV Prima tragédii zeť zesnulé seniorky.

„Před tím incidentem byla naprosto v pořádku, to jako byl vitální člověk, kterej by tady mohl bejt do stovky. Nevěřím tomu, že by se jí něco přihodilo, protože byla zdravá,“ tvrdí muž.

Na místě zasahovali  už v minulosti několikrát i strážníci městské policie - právě kvůli agresivnímu psovi. „Měšťáci tady na ně byli třikrát a nic s tím neudělali, nebyli schopný je ani pokutovat, natož aby je donutili si zabezpečit ten plot nebo jim sebrat ty psy,“ dodal zeť nebohé stařenky.

Místní mají i nadále ze psa strach - po ulici běžně chodí děti i další lidé, pes se navíc útočně projevoval už od malička.

vosavopruz ( 21. února 2019 16:04 )

je to smutný,ale pořád mnohem mín přípádu zabití psa člověkem než naopak, aspon že ten debil nenapsal v nadpisu místo stařenu ježibabu

Monikay ( 18. února 2019 13:31 )

Odporný nadpis ještě odpornějšího redaktora. Přeju mu aby se mu stalo totéž a pak o něm kolegové napsali: Doga v Praze zabila šeredu nebo ochlastu.

mazliva.samicka ( 17. února 2019 13:14 )

Tak utratíme tebe...

mazliva.samicka ( 17. února 2019 13:11 )

Prej stařena...to je neuvěřitelný...co se to líhne za svoloč..A bude..hůř...

Pepi53 ( 17. února 2019 09:36 )

 Autor článku má vychování řeznického psa z IQ houpacích koně.Pochybuji,že dokončil základní školu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání