Zdrcená majitelka fenky paní Zuzana S. (35) se o smutnou zkušenost podělila na svém profilu na sociální síti facebook. Po jejich tříleté fence Tacuari, kterou přivezli z Řecka, se jim moc stýská. 

Nedělní ranní rutina s miskou jídla byla pro fenku Tacuari tou poslední. „V ten den jsme nikde nebyli. Od rána byla zavřená ve svém kotci. Na zahradě pochybuju, že by něco mohla sníst. Všichni tři naši pejsci tam byli společně. Nikomu nic nebylo. Ráno normálně sežrala svoji krmnou dávku, nic se nedělo," říká majitelka dogy paní Zuzana.

Odpoledne už ji našli nehybnou v jejím kotci. „Neviděli jsme, že by měla nějaké příznaky. Šla jsem ji vypouštět, ale nevyběhla. Potom jsem ji uviděla mrtvou," vzpomíná paní Zuzana.

Hned v pondělí majitelka psa zalarmovala policii. „Na základě tohoto oznámení začali celou záležitost intenzivně prošetřovat,“ potvrdil policejní mluvčí René Černohorský.

Byla nekonfliktní, prostě člen rodiny

Rodina s sebou brávala fenku i na dovolenou. „Šlo o naprosto bezkonfliktního psa, který nikomu nikdy neublížil. Všechny naše psy máme jako děti a jezdí s námi na dovolené, kde bydlíme v hotelu. Prostě rovnocenný parťák, který miloval našeho syna," zasteskla si paní Zuzana.

Vypsali odměnu

To, že se fenka otrávila, se už pitvou potvrdilo. Teď se čeká, až znalci řeknou, čím to bylo. „Čekáme na vyjádření veterinární správy, čím přesně se otrávila. Pitva už proběhla a závěr byl takový, že se skutečně otrávila," řekla majitelka dogy paní Zuzana.

„Rozhodli jsme se proto vypsat odměnu 20 tisíc za informaci, která by vedla k dopadení neznámého pachatele. Nechceme, aby to udělal ještě někomu jinému," dodala.

Majitelé žádají veřejnost o pomoc

„Pokud jste viděli něco nebo někoho podezřelého v okolí našeho domu (spodní část Čermné), prosíme o zaslání informací buď do zprávy, nebo na přiložená telefonní čísla,“ prosí o pomoc majitelka paní Zuzana. Využít k tomu můžete tato telefonní čísla: 605561508 nebo 775239271.

VIDEO: Útulek se brání před otravou psů. Jed by mohl zabít i člověka.

Video
Video se připravuje ...

Útulek se brání před otravou psů. Jed by mohl zabít i člověka tv Joj