Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Téměř slepého Boba vyhodili z domu. Doga v útulku málem uhynula žalem

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
21. ledna 2019
05:57

Velké psí trápení má Bob, mohutný kříženec kanárské dogy, kterého jeho majitel po devíti letech odložil do útulku. Boba, který tam málem zemřel žalem, se naštěstí ujal spolek Pes nejvěrnější přítel, který mu teď hledá nový domov. Veškerou péči o něj navíc zaplatí.

Co vedlo majitele k tomu, že se svého čtyřnohého parťáka po tolika společných letech zbavil, už asi nikdo nezjistí. Bob ale tuto zradu nesl velmi těžce, v útulku přestal jíst a ztratil zájem o život. Zřejmě by smutkem uhynul, naštěstí se ho ujal spolek Pes nejvěrnější přítel, který mu zajistil dočasnou péči ve Frenštátu pod Radhoštěm a hledá mu nový stálý domov, kde by v klidu dožil.

Bob miluje lidi, v útulku chřadl Bob miluje lidi, v útulku chřadl | Pes nejvěrnější přítel z.s.

Nemocný a slepý, ale věrný parťák

Bob je hodný a vděčný pes, který miluje lidi, nemá rád ale kočky a menší psy. Miluje procházky a mazlení doma v teple. Je to už psí senior, což je znát i na jeho zdraví. Trpí poruchou srdečního rytmu, musí být proto již doživotně pod kontrolou kardiologa.

V pořádku nejsou ani jeho velké klouby, problémy má zejména s pravou zadní nohou, a to jak v kyčli, tak v koleni. Bohužel je navíc i slepý, pouze na jednom oku má zbytky zraku. „Potřebuje proto člověka, který ho na procházce bude vést. V prostoru, který už zná, se orientuje, venku ale musí být opravdu pouze na vodítku,“ řekla Romana Rybiarová, která jej má v dočasné péči.

Péči uhradí spolek

Přesto, že péče o Boba bude finančně náročná, noví páníčci se nemusí bát, že ji nezvládnou. Nebudou na ni totiž sami. „Veškeré náklady, které s ním budou spojené, uhradí doživotně spolek Pes nejvěrnější přítel,“ řekla předsedkyně tohoto spolku Simona Štěpánková.

Bob je už psí důchodce, zasloužil by si dožít v teplém láskyplném prostředí Bob je už psí důchodce, zasloužil by si dožít v teplém láskyplném prostředí | Pes nejvěrnější přítel z.s.

Potřebuje jen lásku a teplo

Bob půjde domů očkovaný a čipovaný. Všechny potřebné informace zájemcům, kteří by mu chtěli nabídnout lásku a teplý pelíšek, podá Romana Rybiarová, a to na čísle 773 073 309.

Michaela Pech ( 26. ledna 2019 11:58 )

Vážený pane jansochor vím že pes je brán jako věc, ale pro milovníky psů je to člen rodiny. Takže vám a tomu pánovi co odložil pejska do útulku přeji až budete starý a nemocný a špatně uvidíte ať se na vás všichni vykašlou a jste na to úplně sami. A to vám přeji z celého srdce!!!!!

jansochor ( 21. ledna 2019 22:08 )

Pes je od toho aby sloužil, nejčastěji hlídal barák. Když nemůže svoji funkci vykonávat má právo na bezbolestné utracení. Humánně usmrtit, ze psa je dobré sádlo s léčivými účinky na průdušky, někteří lidé mají předsudky proti psímu masu, ale to je dobré na česneku. Z psí kůže je kvalitní podnožka na koberec, dobře izoluje proti zimě. Kvalitně vyčiněnou psí kůži možno používat taky jako stylovou deku anebo přehoz. Investovat neskutečné peníze do nesmyslného prodlužování psího života je vítězstvím ochranářské a veterinární reklamy nad zdravým rozumem. Pes patří k boudě, některé paničky si pořizují pejsky k určitým účelům, které zde nemíním specifikovat, protože to tady mohou číst děti, důvtipní se dovtípí ale pes by neměl suplovat manžela, který svoji paničku zanedbává.

illyria ( 21. ledna 2019 09:47 )

dal ho do útulku, nepřivázal v lese ke stromu...

ali70 ( 21. ledna 2019 09:13 )

takových hajzlů je bohužel plno. Když si pořídímm psa, beru ho jako člena rodiny a musím mu poskytnout veškerou péči, tzn. i finanční za veterinu a lásku ve stáří. Kéž by se jim to vrátilo.

europa ( 21. ledna 2019 06:24 )

Chudák Bob. Ten, kdo se ho takto zbavil , si nezaslouží ani pojmenování "člověk". Odporná, bezcitná lidská zrůda.

Zobrazit celou diskusi