Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Podvyživená štěňata vyhodili z auta. Podařilo se je zachránit, teď hledají domov

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
12. ledna 2019
06:00

Velmi pohnutý start do života měla dvě štěňata, která někdo v Tachově kousek od tamního útulku vyhodil den před Štědrým dnem z auta. Naštěstí to zahlédla žena, která, i když z toho byla v šoku, oba bezbranné mrňouse hned sebrala a uháněla s nimi na veterinární kliniku.

Štěňata, která pak v útulku dostala jména Loki a Dante, byla naštěstí v pořádku. Byla ale podvyživená. „Měli vystouplou páteř, žebra a kyčle a měli obrovská bříška od začervení, popsala jejich stav Gabriela Jägerová, provozovatelka tachovského útulku U Šmudliny, kde se štěňat ujali.

Zajistili jim dočasnou péči, díky tomu se rychle dostali do dobré fyzické i psychické kondice. „Krásně přibrali, socializovali se, naučili se dělat potřebu venku a chodit na vodítku. Teď je čeká ještě očkování a pak už jim budeme hledat nové domovy,“ dodala Jägrová.

Roztomilá štěňata se v dočasné péči zotavila Roztomilá štěňata se v dočasné péči zotavila | Jana Ulrichová

Potřebují lásku a klid

Oba nalezenci jsou pejskové, jsou jim 2 až 3 měsíce. Jsou to kříženci, v útulku odhadují, že budou menšího nebo středního vzrůstu. Hodí se do tepla, do postele a na gauč, na což jsou už zvyklí z dočasné péče. „Rozhodně se nehodí celoročně někam ven k boudičce. Nejvhodnější by pro ně byla klidnější rodina bez malých dětí, protože křik a rámus by je mohl stresovat, nejsou na to zvyklí, teprve poznávají svět a nových věcí se ještě bojí,“ popsala provozovatelka útulku. Každý z psích kluků může jít do jiného domova, jejich společná adopce není podmínkou.

Tyranovi to prošlo

Příípad vyhozených štěňat prověřovala také policie. Bohužel žena, která toho byla svědkem, byla natolik v šoku, že si nezapamatovala ani typ auta, ani její poznávací značku. „I když nám pak lidé volali, a dávali různé tipy, nepodařilo se nic prokázat, takže to někomu, k naší obrovské lítosti, prošlo,“ řekla provozovatelka útulku.

Zájemci, kteří by se chtěli Lokiho nebo Danteho ujmout, mohou volat do tachovského útulku na číslo 724 583 768 nebo psát na email psiutulekusmudliny@seznam.cz.

0707 ( 12. ledna 2019 10:56 )

Však chcípne a hodně pomalu lidský šmejd!!!!!!

blackhole1 ( 12. ledna 2019 07:03 )

Tu lidskou kreaturu PROKLINAM. Chcipni!

Zobrazit celou diskusi