Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Stařenku s chodítkem (†91) rozsápala doga: Pokousala jí hlavu, žena zemřela

Argentinská doga napadla stařenku, která po útoku psa zemřela - ilustrační foto
 (Autor: profimedia.cz)
Autor: šim - 
16. února 2019
10:29

Hororem s tragickým koncem skončila procházka pro 91letou ženu v obci Pihel u Nového Boru. Stařenku s chodítkem napadla argentinská doga, která se jí vrhla na hlavu a končetiny. Trauma, které žena prožila, zřejmě společně s rozsahem zranění se nebohé seniorce stalo osudné.

Útok se stal ve středu po poledni. Žena se pohybovala za pomoci chodítka po ulici, když se k ní přiřítil pes argentinské dogy. „Ženu srazil k zemi na veřejné cestě, kudy procházela,  a začal ji kousat a vláčet po zemi,“ uvedla krajská policejní mluvčí Ivana Baláková.

Nebohé stařence neváhali neohroženě přispěchat na pomoc kolemjdoucí Lenka s přítelem Martinem, kteří od ní běsnícího psa odehnali a postarali se o ženu až do příjezdu záchranky. Podle mluvčí pes seniorku pokousal v obličeji, na temeni hlavy a na horních i dolních končetinách. Ve velmi špatném fyzickém i psychickém stavu byla přijata na traumatologii v českolipské nemocnici, kde bohužel v pátek zemřela.

„Policisté jméno majitele psa znají. Jedná se o obyvatele Novoborska. Policisté ho už předběžně vyslechli. To, že mu pes utekl, popřít nemohl, nicméně argumentoval tím, že to bylo poprvé. Někteří obyvatelé Pihelu však policisty informovali o tom, že tu doga pobíhala po veřejné cestě a naháněla lidem strach v minulosti už vícekrát,“ uvedla na policejním webu mluvčí.

Případ si následně převzala kriminálka, která bude zjišťovat souvislost mezi zraněními, která žena utrpěla, a jejím úmrtím. Následně bude určena právní kvalifikace případu a možný postih, který hrozí majiteli psa.

Byli jste svědky otřesné události, viděli jste psa pobíhat bez dozoru ulicemi, kde se tragédie odehrála, již v minulosti? Ozvěte se nám do redakce na mail tip@blesk.cz nebo na telefon 724 014 586.

 

Marie91 ( 21. února 2019 00:17 )

Skočte do zdi, nevíte o tomto plemeni vůbec nic..

pupi ( 17. února 2019 20:20 )

Ty budeš velký hrdina ale akorát u klávesnice .... ČUR..U !!!

zvonik54 ( 17. února 2019 03:12 )

Nikdo zpětně nedokáže posoudit, co iniciovalo dogu napadnout tuto stařenku. Jestli to bylo záměrné, měla by to vyšetřovat kriminálka a kdo takto agresivního psa poštval, by měl sedět jako za vraždu. V této variantě byl pes jenom nástroj... V opačném případě si pes této rasy také pamatuje, takže mohlo v minulosti dojít k týrání psa právě ze strany oné ,,nevinné" stařenky, čímž v něm ve své nemohoucnosti později vytvořila svého agresivního nepřítele. PES SE NIKDY Z NIČEHO NIC NESTANE ,,LOVCEM" KOŘISTI NA LIDECH! O tom jsem naprosto přesvědčen. Každý pes přesně ví, jak má svou hubu (zbraň) používat!

prasatkopepicek ( 16. února 2019 19:44 )

Volne pobihajoci coklove by se meli hned strilet.

votomtoje ( 16. února 2019 18:23 )

Psa zabavit, majitele psa zavřít, až zčerná! Zvláště když se ví, že mu pes utíkal opakovaně! V podstatě je to vražda.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání