V tomto věhlasném chilském safari si milovníci přírody a divokých zvířat opravdu přijdou na své. Celý areál je vyprojektován interaktivně a žádný živočich tady není zavřený v kleci. Naopak, v některých částech jsou za mřížemi návštěvníci.

Se zvířaty jsou v bezprostředním kontaktu a tvory jako žirafy, zebry, antilopy nebo lamy si každý může pohladit, případně jim i nabídnout k snědku seno či vhodné pochutiny, které tady nachystali pracovníci parku.

Mnohem více adrenalinová je ale ta část safari, kde se volně pohybují nebezpeční predátoři, konkrétně lvi a bílí tygři. Tady zatím s ukončením jejich chovu na rozdíl od naší liberecké zoo neuvažují.

Jurský park

V této části safari si návštěvníci mění tradiční role ze zoologických zahrad, kde jsou zvířata v klecích a návštěvníci si je prohlížejí. Tady jsou naopak volná zvířata a lidé jsou umístěni v klecích. A komu by bylo i tohle málo, třetí část safari nabízí dávno vyhynulá zvířata v akci.

Tato část se také nazývá Jurský park a obrovské pohyblivé modely dinosaurů jako by z oka vypadly obživlým bestiím ze Spielbergova filmového trháku.

Mobilní klece

Po chilském safari v Rancagua jezdí speciální vozidla s bytelnými klecovými nástavbami. Volně pobíhající divoká zvířata jsou totiž velmi zvědavá a s velkou oblibou si na klece vyskakují a kontrolují návštěvníky.

Ti tak mají jedinečný zážitek, když cítí dech těchto velkých predátorů a ti se promenádují jen několik centimetrů nad jejich hlavami.

Samozřejmě že jsou všichni předem instruováni, že nesmí z klecí vystrčit ani prstíček, jinak by mohlo být zle. Jsou to přece jen šelmy, které mají rády maso...

Fotogalerie
24 fotografií