Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Na Krymu teplo nebylo,“ vmetl Kupka z ODS Babišovi. A chce jiného premiéra

Video se připravuje ...
Autor: pal - 
20. listopadu 2018
17:45

Místo řešení důležitých problémů občanů se politici musí zas a znovu zabývat kauzami premiéra Andreje Babiše (ANO), pohoršil se místopředseda ODS Martin Kupka v pořadu Blesku Epicentrum. Hlavním důvodem, proč ODS chce v pátek vyslovit vládě nedůvěru, je podle Kupky množství rozporů v kauze Čapí hnízdo i to, že je trestně stíhaný člověk v čele vlády. Jeden z rozporů Kupka našel dokonce v Babišově zmínce o pobytu Andreje Babiše juniora na Krymu. Zatímco premiér tvrdil v neděli na Nově, jaké tam bylo teplo, Kupka si našel záznamy o počasí, podle kterých se v inkriminované době o teplém počasí hovořit nedá.

„Skutečným důvodem pro vyvolání nedůvěry jsou jen nové pochybnosti ohledně kauzy Čapí hnízdo. Důvodem je, že je v čele vlády osoba trestně stíhaná. Nikdo, ani z opozičních politiků, se nevydával do zkoumání soukromí Andreje Babiše,“ říká Martin Kupka

I proto nechce místopředseda ODS reportáž Seznam Zpráv, kde syn Andreje Babiše hovoří o tom, že byl s vědomím otce unesen na Krym, příliš komentovat. „Na Krymu nebylo ani teplo, ani přívětivě. Jaké kde bylo počasí, se dá dohledat. 5 až 10 stupňů není hezky a teplo, to jsou fakta,“ reaguje Martin Kupka na výroky Andreje Babiše o cestě svého syna na Krym. Premiér 18. listopadu na Nově řekl o pobytu svého syna na Krymu: Byl spokojený, byl na Krymu, tam bylo teplo. 

Místopředseda ODS Kupka také upozorňuje, že ani policie zjevně nebere reportáž Seznam Zpráv na lehkou váhu. „Policie by asi nedělala pravý opak svých kroků, kdyby si byla jistá, že únos vyloučila,“ upozorňuje Martin Kupka na to, že policie opět prošetřuje možnost, zda Andrej Babiš mladší nebyl na Krym zavlečen.

Podle Kupky je však hlavním důvodem množství rozporů v kauze Čapí hnízdo a to, že je trestně stíhaný člověk v čele vlády.

„Pokud má ČR v čele vlády trestně stíhanou osobu, tak je to problém. A je-li navíc takový rozpor v kauze Čapího hnízda, tak je to důvod pro to, abychom vyvolali nedůvěru vládě,“ vysvětluje místopředseda ODS kroky své strany.

Martin Kupka přitom věří, že tato krize může přivodit předčasné volby. „Kdyby místo Andreje Babiše nastoupil někdo jiný z ANO do pozice premiéra, znamenalo by to i pro strany, které vládu s Babišem odmítly, možnost zapojit se do vládní spolupráce,“ tvrdí Martin Kupka. Andrej Babiš se ovšem jasně vyjádřil, že neodstoupí nikdy.

Kauza Andreje Babiše mladšího

Andrej Babiš mladší Andrej Babiš Manželé Protopopovi

Vládní krizi rozpoutala reportáž Seznam Zpráv, ve které novináři vypátrali syna českého premiéra Andreje Babiše mladšího. Ten jim řekl, že byl kvůli kauze Čapí hnízdo proti své vůli odvezen na Krym. Premiér Babiš tvrdí, že jeho syn je psychicky nemocný a z ČR vycestoval dobrovolně. Na konci listopadu se pak ukrajinským reportérům ve spolupráci se serverem iRozhlas podařilo vypátrat přítelkyni Andreje Babiše mladšího.

Šesti opozičním stranám se v návaznosti na kauzu podařilo vyvolat hlasování o nedůvěře vládě, které vláda ustála.

Další vývoj v kauze jsme sledovali v online přenosu

hejhej ( 22. listopadu 2018 12:44 )

Kupka může jen chtít. Volby jste nevyhráli, makejte v opozici, za to jste placeni daňovými poplatníky a ne za neustále žvanění antibabiš, antizeman. Jste už celý demoblok trapní !!!!!!

marmat ( 22. listopadu 2018 09:29 )

To je jedna z největších MAGOŘIN, které hyeny vypustily....co kdybychom se na oplátku...ale v klidu.... pustili do Kupkovy orientace ????!

PPP150W ( 20. listopadu 2018 23:58 )

To můžete, nic z toho však není žalovatelné, na rozdíl od padesátimilionového podvodu.

PPP150W ( 20. listopadu 2018 23:56 )

To nebyl argument. To byl poukaz na to, že pan Babiš lže kudy chodí. Smutné je, že kolikrát i zbytečně, jako v tomto případě.

bjuno ( 20. listopadu 2018 20:40 )

Jiného premiéra - pokud možno Fialu z ODS - jim nebude nikdo dost dobrý a hlavně ten, kdo jim bude šlapat na penězovody ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa