Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Komentář: Video s „uneseným“ synem míří přímo na Babišovo srdce. A také jeho voličů

14. listopadu 2018
05:40

Politika zase přestává být nuda! Reportéři Seznam Zpráv přivezli ze Švýcarska gerilové video se synem premiéra Andreje Babiše. Mentálně očividně „vykolejený“ bývalý pilot v něm tvrdí, že mu kvůli kauze Čapí hnízdo, v níž je stíhaný stejně jako jeho otec, vyhrožovali blázincem, unesli na Krym a ještě dali podepsat papíry, o jejichž obsahu toho moc nevěděl. Určitě to není běžné premiérské video.

Po období milosrdného ticha se tak Čapí hnízdo vrátilo v plné palbě do politiky a ve vzduchu už visí hlasování o nedůvěře vládě. Jeho vidina po čase znovu sešikovala jinak roztříštěnou opozici, to ale není nejdůležitější. Lehce hororové video s Babišem mladším, pořízené bez jeho vědomí, jak už to chodí, sice nebudí nejvyšší důvěru a třeba jeho obvinění z únosu už před časem odmítla policie. I tak ale přimělo Nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana a Vrchní státní zástupkyni Lenku Bradáčovou, aby v celé kauze zaúkolovali a zalarmovali policii.

Pro Babiše to samozřejmě není nejlepší zpráva. Obvinění syna, že z něj právě kvůli Čapímu hnízdu, jehož se stal spolu se sestrou v klíčové době majitelem, udělali lidé kolem jeho otce v podstatě blázna a nechali ho zmizet do Švýcarska, totiž na rozdíl od kauzy údajného procesního podvodu s padesátimilionovou dotací na farmu míří přímo na premiérovo srdce. A taky na srdce jeho voličů, protože právě srdcem nejvíc volíme.

Nemálo lidí možná automaticky považuje dotace EU za naše vlastní peníze a sami i vědí své o tom, jak si administrativně „pořídit“ třeba správný energetický štítek na dům. EU taky není úplně nejpopulárnější klub. I proto Babišovi Čapí hnízdo nijak neuškodilo nejen v loňských sněmovních volbách, v nichž výrazně posílil a navíc i bezprecedentně vyhrál. Dál současně zůstává nejpopulárnějším politikem a jeho ANO má v první pětce dokonce hned tři tváře.  

Andrej Babiš dal rozhovor agentuře Reuters (1.8.2018) Andrej Babiš dal rozhovor agentuře Reuters (1.8.2018) | Reuters

Nechat ale „zmizet“ vlastního syna a udělat z něj „blázna“ je úplně jiná liga. Něco jako když do Plzně přijede Real Madrid. Babiš v politice hodně používá emoce a to právě včetně dětí: kvůli vlastním dětem mu ve Sněmovně ujely nervy na Miroslava Kalouska a motiv dětí ANO používá i ve volebních kampaních. Volby nikdy, ale určitě nikdy nevyhraje politik, co v očích veřejnosti ubližuje vlastním dětem, zatímco se na ně ještě odvolává.

I proto teď jediné video okamžitě semklo opozici, která si s Babišem jinak neví rady politicky: drží téměř třetinu hlasů a zatímco levici vytlačuje doleva, pravici zase doprava. A navíc mu lidi pořád věří i osobně. Jedna nahrávka novinářů pořízená navíc lehce predátorským způsobem jistě není důvodem k rezignaci premiéra, protože pak by dnes premiéři rezignovali obden. Případné potvrzení jejího obsahu by ale nejspíš bylo prvním šípem, který by Babiše skutečně oslabil.       

 

Kauza Andreje Babiše mladšího

Andrej Babiš mladší Andrej Babiš Manželé Protopopovi

Vládní krizi rozpoutala reportáž Seznam Zpráv, ve které novináři vypátrali syna českého premiéra Andreje Babiše mladšího. Ten jim řekl, že byl kvůli kauze Čapí hnízdo proti své vůli odvezen na Krym. Premiér Babiš tvrdí, že jeho syn je psychicky nemocný a z ČR vycestoval dobrovolně. Na konci listopadu se pak ukrajinským reportérům ve spolupráci se serverem iRozhlas podařilo vypátrat přítelkyni Andreje Babiše mladšího.

Šesti opozičním stranám se v návaznosti na kauzu podařilo vyvolat hlasování o nedůvěře vládě, které vláda ustála.

Další vývoj v kauze jsme sledovali v online přenosu

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

dragomira ( 19. listopadu 2018 10:20 )

Českej zakomplexovanej národ a existence jako Slonkova, Kalousek, Němcová, Pospíčil atd atd včetně pražského kavarenskeho odpadu a pár křiklounu se snažilo o hnusné NIC, ale alespom ukázal jaký je to lidský odpad! Je vidět že pan Babiš a pan Zeman to dělají dobře. Debilnich 5% obyvatelstva s vygumovanym mozkem nemůže nic jiného než vymýšlet intriky, lži a vytvářet mezi lidma nenávist, protože si nakradli málo. Držte se p. Babiš. Pane Zemane. Slušný Čech stojí za vama! Naše hlasy milionů máte i nadále

marmat ( 14. listopadu 2018 14:01 )

TI, CO NAPROSTO PŘESNĚ VĚDÍ, ŽE JSOU DĚTI BABIŠE NEMOCNÉ A KDE ŽIJÍ !!! Z Mandátového a imunitního výboru (bez titulů) : Grospič, Gazdík,Benda,Kalousek,Michálek, Němcová,Valachová, Výborný.....a další méně známá jména.Lze dohledat.

marmat ( 14. listopadu 2018 13:51 )

SKUTEČNÁ FAKTA MÁME KUPODIVU OD FILIPA : " Minimálně VŠICHNI ČLENOVÉ imunitního výboru znají dobře spis Policie, na základě kterého byl Babiš poslanci vydán ke stíhání!!! Tam je uvedena i nemoc dětí a KDE žijí...Babiš ml.ve Švýcarsku !!!!!!

marmat ( 14. listopadu 2018 13:46 )

Všímněte si, že DNES je to "malinko" jinak !!!Jejich voliči jim tu fanatickou posedlost likvidací Babiše dali evidentně "sežrat"!!! Ani političtí komentátoři na ČT 24 je nijak nešetřili ...i když naše komentátorka je tlačila skoro jak Slonková=JINAM !!!

karoly ( 14. listopadu 2018 13:21 )

Plně souhlasím a k tomu všemu jim bude pomáhat propagandou Česká televize.

Zobrazit celou diskusi