Marcio Mizael Matolias kdysi žil úplně normálním životem, ten mu ale změnila kniha o španělském architektu Gaudím. Po přečtení začal stavět hrady z písku a rozhodl se, že si jeden velký postaví a vybuduje si v něm knihovnu. Život na pláži Barra da Tijuca v Riu de Janeiro se mu ale nakonec tak zalíbil, že se skromného příbytku přestěhoval natrvalo.

Brazilec tráví velkou část dne tím, že svůj hrad udržuje. Písek totiž musí zvlhčovat, aby se mu hrad nerozpadl. Zároveň baví davy turistů, kteří se sem na něj jezdí podívat, přičemž dary od nich tvoří v podstatě jeho jediný příjem. Marcio tu má před svým hradem i trůn a když zrovna »nekraluje«, tak si rád na pláži zahraje třeba golf.

Život »krále pláže« je ale občas osamělý a během tropických nocí je v jeho hradu vedro k nevydržení, proto sem tam chodí přespat ke svému kamarádovi, který má dům. Jinak je schopen se o sebe postarat sám. Jídlo si vaří na malé plotýnce před hradem a hygienu řeší za drobný poplatek v nedaleké hasičské stanici.

"Vyrostl jsem v zálivu Guanabara, vždy jsem žil na pláži. Stal jsem se takovou turistickou atrakcí. Lidé platí šílené nájmy aby žili před mořem, já nemusím platit vůbec nic a mám dobrý život," vysvětluje Marcio.

Fotogalerie
12 fotografií