Stradonické vodopády

2062287:gallery:true:trueZa Stradonicemi na Berounsku na potoce, který ani nemá jméno, se nachází několik kaskád a vodopádů. Jde o umělý vodopád, protože je napájený ze zavalené štoly bývalého dolu na černé uhlí.

Vodopády na Jedlovém potoce

2062286:gallery:true:trueVelkým fofrem si to hrne voda v Jedlovém potoce přes zdejší vodopády. Turisty často vyhledávaný cíl cest patří k nejhezčím místům Jizerek. Voda místy padá takřka kolmo až z pětimetrové výšky. Najdete je v Albrechticích v Jizerských horách.

Pančavský vodopád

2062288:gallery:true:trueS výškou 148 m jde o nejvyšší vodopád u nás a je to skutečný krasavec. Voda si tu prodírá cestu mezi skalami z Pančavské louky a padá do Labského dolu. Obdivovat ho můžete v v Krkonošském národním parku, zhruba kilometr od Labské boudy.

Vodopád Dírka

2062284:gallery:true:trueV obci Břasy-Darová na Plzeňsku se vydejte po červné značce podél Berounky a dorazíte k vodopádu Dírka. Hluboký je zhruba tři metry a zaujme i červenou barvou, voda totiž obsahuje hodně železa.

Černá strž

2062315:gallery:true:trueV místě, kde přes Černý potok na Šumavě vede můstek, uvidíte proti proudu potoka kaskády a vodopád. Ten se rozděluje do dvou ramen a jedno z nich je mnohem divočejší. Voda tu padá zhruba ze tří metrů.

Bílá Opava

2062285:gallery:true:trueHned několik vodopádů za sebou najdete, když se vydáte po naučné stezce Bílá Opava. Ten nejvyšší má až 15 metrů. Uvidíte tak nejkrásnější horské bystřiny Jeseníků a vyrazit za nimi můžete z Karlovy Studánky.

Satinské vodopády

2062289:gallery:true:truePod Lysou horou pramení potok Satina a protéká obcí Malenovice. K vodopádům vám tu každý cestu ukáže, rotože jde o vyhledávané turstické místo Beskyd. Na potoku je jich hned několik za sebou.