Na jejich návštěvu se ale vyzbrojte velikou tolerancí a otrlostí. Ceká vás v nich totiž třeba největší sbírka penisů na planetě, vzorky vlasů 16 tisíc žen a opravdu, opravdu špatné umění!

„Psycho-umění“ – obraz z věcí, které jsem spolkla!

Do muzea psychiatrie se můžete podívat v americkém Missouri. Jmenuje se State Lunatic Asylum a shromažďuje stovky exponátů týkající se historie i současnosti psychiatrie. Najdete tu i rekonstrukce některých psychiatrických postupů z lékařského pravěku, ukázky nástrojů, ale i umělecká díla některých pacientů. Včetně mozaiky z předmětů, které vytáhli ze žaludku ženě s chronickým nutkáním polykat vše okolo sebe!

Ne, to není fén. Některé staré vibrátory dobře zapadnou do kuchyně nebo koupelny.
Autor: Vibrator Museum

Islandské muzeum penisů – téměř tisíc exponátů!

Seznam nejdivnějších muzeí světa by nebyl kompletní bez slavného islandského muzea penisů. V Húsavíku mají 900 exponátů penisů zvířat a dokonce i 20 lidských. Největším kouskem je 170 centimetrů dlouhý penis vorvaně tuponosého, v muzeu je ale možné vidět i lampu z varlat nebo další věci, které nejen v mužských návštěvnících vzbuzují svíravé pocity v podbřišku.

Něco pro dámy – muzeum vibrátorů

Nečekejte nic nevkusného a vulgárního. Muzeum vibrátorů v San Francisku mapuje zhruba 150letou historii této pomůcky. Mají tady i tu vůbec první, která byla na parní pohon a byla patentována jako fyzioterapeutická pomůcka. Muzeum už funguje více než třicet let a v návštěvnících vzbuzují „prehistorické“ erotické pomůcky, které vypadají spíše jako kuchyňské nádobí, hlavně úsměvy.

Návštěva mexického nebo italského muzea mumií je jen pro otrlé.
Autor: Catacombe dei Cappuccini

Turecké muzeum vlasů – mají tu jen ty ženské

Nezaložil ho kadeřník, ale hrnčíř. A začalo to jednou jedinou loknou na památku, kterou dostal od své přítelkyně. Další vlasy mu pak darovaly jeho zákaznice a dnes má toto muzeum, které sídlí ve sklepě jeho domu, šestnáct tisíc exponátů. Každý je vybavený popiskem a adresou dárkyně. Trochu zvláštní záliba, že?

Kromě divných muzeí jsme se věnovali i divným restauracím: Nejšílenější restaurace světa: Snídaně v rakvi, při obědě kanibalem a večeře pod vodou

Muzeum umění – toho velmi špatného

Muzeum špatného umění stojí v Massachusetts a je od sklepa po půdu plné kýčů a opravdu ošklivých uměleckých děl. Založil ho americký starožitník, kterému se do rukou jednou dostal tak špatný obraz, že mu bylo líto ho vyhodit. Exponáty jsou naprosto bezcenné a všechny bez výjimky k smíchu. Když byl ale v roce 1996 ukraden jeden obraz, muzeum slíbilo jeho nálezci odměnu ve výši 6 dolarů.

V muzeu špatného umění se od srdce zasmějete.
Autor: Bad Art Museum

Mísy, kam se podíváš – muzeum záchodů

Bílá keramika? Kdepak – v muzeu záchodů v indickém Dillí se přesvědčíte o tom, že i záchod může být umělecké dílo. Nejrůznější tvary, barvy a materiály zdejších exponátů tu šíří hlavně hygienickou osvětu. Muzeum zachycuje celý vývoj záchodové historie – najdete tu nejen samotné toalety, ale i různé hygienické doplňky s tím spojené. Před návštěvou muzea si ale pro jistotu odskočte doma – zorientovat se v množství toalet není legrace!

Mumie se vrací – v Mexiku a Itálii

Mexické Huanajuato ukrývá děsivou sbírku mumií. Unikátní museum, jehož podobnou verzi najdete třeba v italském Palermu, sestává výhradně z mumií – od starců po novorozeňata. Jde o těla lidí, kteří zemřeli při epidemii cholery v roce 1833 a jejichž pozůstalí neměli peníze na vlastní hrob. Celé muzeum je de facto otevřený hromadný hrob, osvětlený reflektory. V italském Palermu jsou mumie dokonce oblečené ve svých nejlepších šatech, takže výsledný dojem je ještě děsivější.

V muzeu záchodů v Indii najdete i ručně malované toaletní mísy.
Autor: sulabhtoiletmuseum.org

Japonské muzeum parazitů – víte, co ve vás žije?

Muzeum parazitů v japonském Tokiu sází na lidskou zálibu v hnusu. Málokdo by věřil, jak dlouho člověk s permanentním šklebem odporu dokáže sledovat věci jako jsou třeba  nejdelší (9 metrů) tasemnice, která kdy byla z lidského těla vytažena, nebo orgány prolezlé červy. Kromě samotných exponátů tu najdete i hodně informací a dokumentů o parazitech všeho druhu a ve zdejší laboratoři si můžete některá zvířátka prohlédnout v akci.

 

Cestovní kancelář  ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a střední Ameriku, Tichomoří a Afriku vybírá z nabídky poznávací zájezdy :

 Slavná muzea v New Yorku

New York, to není jen blikající Times Square a Socha svobody – najdete tady i několik opravdu dobrých muzeí! Vydejte se do města, které nikdy nespí!

 
Autor: ESO travel

 Do Petrohradu na Ermitáž

Vydejte se na úžasný eurovíkend do jedné z nejslavnějších galerií světa! Objevte stylovou atmosféru Petrohradu a jeho známé památky a unikátní stavby.

 
Autor: ESO travel

 Na Island do Muzea penisů!

Vydejte se do země ledu, kde se snoubí božská příroda, divoké gejzíry a sopky s unikátní islandskou kulturou. A když vám zbyde čas, zajděte se podívat do muzea penisů v Húsavíku!

 

 
Autor: ESO travel