Chile rozhodně není typická destinace pro klasickou plážovou dovolenou. Teplota Tichého oceánu při jeho pobřeží dosahuje obvykle jen k dvaceti stupňům a to je pro příjemnou relaxační dovolenou rozhodně málo. I proto vznikl v turistickém letovisku Alfonso del Mar obrovský vyhřívaný bazén, který je součástí luxusního komplexu.

Největší bazén planety

A nutno říci, že projektanti se rozhodně nedrželi při zemi. Tenhle bazén rozhodně na jedno nadechnutí nepodplavete – na délku má totiž více než kilometr, v nejhlubším místě 35 metrů a kromě klasického lenošení na lehátku na něm můžete jezdit na vodních lyžích, nebo plachtit na plachetnici.

Tohle si prostě na klasickém hotelovém bazénu dovolit nemůžete.
Autor: Crystal-lagoons.com

Bazén má ohromující rozlohu osmi hektarů – pro představu: tato rozloha a objem 250000 kubíků vody odpovídá zhruba šesti tisícům klasických hotelových bazénů o rozměrech 8x8 metrů. Větší bazén prostě na planetě nenajdete!

Monstr-projekt vzniká i na Maledivách: Na Maledivách roste superluxusní resort ve tvaru květiny a plovoucí golfové hřiště

Barva vody jako v Karibiku

Od oceánu odděluje ohřívané masy vody jen úzká pláž. A barevný rozdíl vody v bazénu a vody v oceánu je fascinující. Bazénová voda totiž prochází speciální technologií, která vodu vyčistí, ohřeje a dodá jí parametry vody v Karibiku . Společně s povrchem, z kterého je bazén vyrobený, ve výsledku vzniká barevný odstín, který je typický právě pro Karibik.

Je vám chladno? Pak vezměte zavděk krytými „miniplážemi“, které jsou při „pobřeží“ bazénu.
Autor: Crystal-lagoons.com

To ale není všechno – bazén je součástí extrémně luxusního turistického resorty, který by jen málokdo čekal právě na chilském pobřeží. Bazén lemují luxusní apartmány – každý s vlastní soukromou písečnou pláží, s dovezenými palmami, s velkou terasou, ze které provozovatel garantuje výhled na bazén i na nekonečný oceán.

Kryté pláže a skleněné pyramidy

A protože je chilské počasí nestálé a ke karibskému ideálu má mnohdy daleko, jsou součástí resortu i unikátní kryté pláže. Stavitelé tvrdí – že jsou jediné v celé Jižní a Střední Americe. Střechy mají podobu skleněných pyramid, písek pod nimi je vyhřívaný, stejně tak voda. Takže i když venku není zrovna ideálně, tady si člověk dál užívá pohodu a klid. Součástí bývají i vířivky, umělé vodopády nebo vodní lůžka.

A takhle vypadá celý resort v noci, když se život od bazénu přesouvá do barů a restaurací.
Autor: Crystal-lagoons.com

Navíc to vypadá, že tento projekt nezůstane osamocený. V Chile vznikají další podobné luxusní residenční a turistické projekty, města ve městech, které po celou dobu dovolené nemusíte opustit. Další by prý měly vzniknout třeba v Mexiku. A pokud se vám nechce tak daleko, pak se vydejte do egyptského letoviska Sharm el-Sheikh, kde vznikla umělá laguna pod taktovkou té samé firmy, která „má na svědomí“ největší bazén planety.

 

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a střední Ameriku, Tichomoří a Afriku vybírá z nabídky zájezdů do Chile
Autor: ESO travel
 
 

Lyžování v Chile

Využijte možnosti lyžování ve známém chilském letovisku, kde díky kvalitnímu prašanu trénují i reprezentanti evropských lyžařských velmocí. Lyžuje se i v létě - jiní leží na pláži, vy budete brázdit sjezdovky.

 
Autor: ESO travel
 

Chile – Velikonoční ostrov

Vydejte se za jedním z největších tajemství lidstva! Nejodlehlejší kout světa, tajemný Velikonoční ostrov s gigantickými kolosy, o kterých toho ani dnes moc nevíme.

 
Autor: ESO travel

Velký okruh po Chile

To nejlepší a nejzajímavější z Chile! Santiago - obklopené pětitisícovkami, Torres del Paine - jeden z nejkrásnějších NP světa, ledovce, sopky, laguny – vydejte se na dva týdny do jiného světa!