Maledivy jsou symbolem luxusu, požitkářství a neuvěřitelně vysokých cen byť jen za běžnou dovolenou. Jenže pozor – s rostoucí výškou hladiny světového oceánu pomalu mizí ve vlnách. Za pár desítek let tak nebude po těch 1200 ostrůvcích ani stopy.

I proto tedy vznikají projekty zahrnující umělé ostrovy. Jedním z nich je i obrovský projekt Pět lagun, jehož výsledkem bude pět pekelně luxusních a drahých rájů v blízkosti hlavního města Malé. A první – Květina oceánu – bude hotový už v lednu 2013 

Bydlení na Květině oceánu

Květina oceánu by měla být slavnostně otevřená v lednu 2013, prodej vilek byl zahájený jen před pár dny. A i přes vysokou cenu si developeři nestěžují na nedostatek klientů. Celý resort bude tvořit 185 luxusních vodních bungalovů, které vzájemně propojí dlouhé molo. Výsledný tvar pak bude skutečně připomínat květinu.

Takhle bude vypadat „centrum“ Květiny oceánu, kde člověk najde kvalitní služby.
Autor: www.dutchdocklands-maldives.com

V nabídce je několik typů vil – ta nejluxusnější vyjde v přepočtu na zhruba padesát milionů českých korun. Nový majitel si ale bude moci užívat vodní vilu o rozloze pěti set čtverečních kilometrů, obrovskou terasu, soukromý bazén, vlastní posilovnou i vlastním soukromým kinem. Ve středu „Květiny“ pak budou k dispozici všechny služby, prý s kvalitou pětihvězdičkového hotelu. Do hlavního města pak budou jezdit speciální vodní taxi.

Mimochodem – podobu všem Pěti lagunám dalo architektonické studio Waterstudio.nl, jehož designéři stojí třeba i za projektem „ostrova-palmy“ v Dubaji nebo za návrhem plovoucí mešity pro Spojené arabské emiráty.

Máte zbytečných padesát milionů? Kupte si vilku na Maledivách
Autor:  www.dutchdocklands-maldives.com

Další v plánu je umělé souostroví

Toužíte spíš po klidu? Pak je pro vás vhodnější vlastní umělý soukromý ostrov. Umělé souostroví Amillarah je v plánu hned po Květině oceánu a bude umístěné mimo všechny hlavní lodní trasy.

Ostrůvků bude celkem 43, umístěných tak, aby si vzájemně nerušily soukromí. Na každém z nich bude prostorná vila, soukromá pláž, privátní bazén a dokonce i dlouhé molo pro jachtu. Na konci mola se pak počítá i s romantickým altánkem. Ceny soukromých ostrůvků investor zatím nezveřejnil, ale těžko budou nižší než v případě Květiny oceánu.

Na Maledivách už funguje luxusní podmořská restaurace Perla, golfový klub bude jejím následníkem.
Autor: www.luxuo.cm

Unikátní plovoucí golfové hřiště

Po Květinovém ostrově a umělém souostroví je jako třetí v pořadí v plánu golfové hřiště. I to bude usazené na umělém plovoucím ostrově. Osmnáct jamek bude na jednotlivých plovoucích plošinách, zázemí, včetně kluboven plánují stavitelé umístit pod hladinu moře. Součástí ostrova by měly být i dva velmi luxusní hotely. A na kolik tahle „legrace“ přijde? Prý minimálně na 320 milionů euro.

Vilky na jednotlivých ostrovech souostroví Amillarah budou dost daleko od sebe – soukromí je tedy zaručené.
Autor: www.dutchdocklands-maldives.com

Investor, firma Dutch Docklands, si, zdá se, nepřipouští možnost neúspěchu, který postihl třeba dubajské ostrovy ve tvaru světa. V dalších letech totiž plánuje ještě další dvě stavby. Ostrov „Zelená hvězda“, který bude mít skutečně tvar hvězdy pokryté tropickou vegetací.

Zelená hvězda a Bílá laguna

„Hvězda“ by měla být z dosavadních projektů nejšetrnější k životnímu prostředí a sloužit by měla hlavně jako místo setkání těch, kteří řeší stav životního prostředí - nicméně těžko říct, zda ekologové ocení konferenci na místě, jehož stavbou těžce utrpí stávající ekosystém.

Bílá laguna bude završení celého projektu Pěti lagun.
Autor: www.dutchdocklands-maldives.com

Završením celého projektu bude Bílá laguna – čtyři kruhové prstence se soukromými vilami a kruhovou plážovou promenádou s luxusními obchody a restauracemi. Prý ideální pro ty, kteří chtějí být neustále v kontaktu s okolním běžným světem. Otázkou ale je, jestli jsou lidé s bydlištěm v luxusní vile na Maledivách za 50 milionů, vůbec součástí „běžného“ světa… 

 

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a střední Ameriku, Tichomoří a Afriku vybírá z nabídky zájezdů.

Resort Taj Coral Reef Vivanta

Luxusní pětihvězdičkový resort na severu atolu Malé. Plážové a vodní vily, parní centrum, fitness, restaurace pro gurmány, možnost zajistit školu potápění. Možnost all inclusive.


 
ESO travel
Autor: ESO travel

 Komandoo Resort

Menší resort, který poskytne zázemí pro klidnou dovolenou v soukromí. Pláž s jemným bílým pískem, čtyři restaurace, masáže, lázně, potápěčské centrum a zázemí pro další vodní sporty. Možnost rybolovu.


 
ESO travel
Autor: ESO travel

Velassaru Resort

Resort vhodný pro náročnou klientelu vyhledávající skvělý servis a klidnou dovolenou. Pět restaurací, bary, jóga, fitness a zázemí pláže s bílým jemným pískem. Za přípatek možnost all inclusive programu.

 

ESO travel
Autor: ESO travel