„Poptávka jednoznačně převažuje nad nabídkou,“ shodují se majitelé cestovních kanceláří, když se jich zeptáte na silvestrovské pobyty. Ty jsou velmi často mnohem dražší, než v jiných termínech, i tak ale mizí rychlostí blesku. Právě teď je jedna z posledních šancí vybrat a objednat silvestrovský pobyt.

A nabídka cestovek se rozhodně neomezuje jen na cesty do Egypta, nebo do „běžných“ zimních destinací. Vyrazit můžete i do thajského resortu, kde pobyt vyjde jednoho na dvě stě tisíc, na soukromý ostrov na Maledivách, kde je vám k dispozici osobní sluha, nebo na silvestrovské safari v Africe. Podívejte se!

Máte na kontě přebytečných několik stovek tisíc korun? Pak jeďte do některého z extrémně luxusních (a extrémně drahých) thajských resortů. Jeden z nejdražších, který si může člověk na českém trhu pořídit, je ekoresort na ostrově Ko Kood.

Pobyt v těch nejluxusnějších thajských resortech vyjde až na dvě stě tisíc za osobu za desetidenní pobyt.
Autor: zeavola.com

Platí se tady nejen za luxus, ale i za soukromí. Resort je totiž přístupný jen z moře, jeho součástí je soukromý záliv a každá vilka má vlastní privátní bazén. Samozřejmostí je osobní sluha pro každého klienta a cena, která bere dech – za deset dní tu člověk zaplatí asi dvě stě tisíc korun.

„Lidovější“ je pak pobyt na souostroví Phi Phi. I zdejší resort Zeavola je z kategorie těch „eko“. Využívá dešťovou vodu a sluneční energii. Vybavení je převážně ze vzácných dřev a součástí jsou i proslulé lázně a wellness centrum. Ptáte se na cenu? 110 tisíc korun za osobu.

Silvestr s adrenalinem – jeďte mezi lvy!

Pokud se rozhodnete pro silvestr na safari, pak nejspíš přijdete o dlouhý silvestrovský večírek. Na safari se totiž vyráží velmi brzy ráno – to jsou totiž zvířata nejaktivnější, počasí nejpříjemnější, a když se zadaří, může člověk spatřit i lvy přímo při lovu!

Na safari sice přijdete o novoroční večírek, spatříte ale zblízka divoká zvířata.
Autor: ESO travel

Z Česka se nejčastěji létá do Keni, do národního parku Maasai Mara, případně to Tanzanie, do parku Serengeti, kde jsou největší stáda divokých zvířat v Africe. O pobyt u moře navíc nepřijdete ani v Africe. Po několika dnech na safari se totiž obvykle pokračuje buď na pobřeží Keni, nebo na Zanzibar, kde v posledních letech vyrostla velmi luxusní letoviska pro dovolenou.

Dekadentně luxusní silvestr – jeďte na Maledivy!

Luxus korunovaný šesti hvězdičkami – to jsou resorty na Maledivách. Luxusnější dovolenou v Českku pravděpodobně neseženete. I tady je samozřejmostí osobní komorník, kuchaře si můžete pozvat přímo do vodního bungalovu, aby vařil jen pro vás. Případně zaskočit na večeři do podvodní restaurace.

Maledivy jsou jednou z nejluxusnějších destinací světa. Přesvědčte se na vlastní kůži!
Autor: ESO travel

Cena dovolené na Maledivách začíná na padesáti tisících a postupně roste. Pobyt v nejluxusnějším maledivském resortu na atolu Ari pak vyjde na více než trojnásobek. Člověk tady ale platí nejen za luxus, ale i za absolutní soukromí. Bydlet je možné třeba na privátních ostrůvcích s kompletním zázemím, moderní vilkou a vlastním bazénem.

Více o Maledivách najdete v článku: Na Maledivách roste superluxusní resort ve tvaru květiny a plovoucí golfové hřiště

Silvestr s hvězdičkou – jeďte do Bangkoku!

Thajský Bangkok proslul i sexuální turistikou. Pro lechtivý zážitek si tak spousta turistů na silvestra posilněná kapkou alkoholu vyráží do proslavené čtvrti Patpong. Kromě obrovského množství barů tu je totiž nezanedbatelný počet podniků, kterým se nad vchodem houpou červené lucerničky.

Prožijte silvestrovskou noc na pláži ostrova Ko Phangan při Úplňkové party a pak relaxujte v privátním bazénu nebo vířivce.
Autor: ESO travel

Divoký silvestr, už bez hvězdičky, se dá prožít i na thajském ostrově Ko Phangan, kde probíhá „Úplňková party“, na kterou se sjedou desítky tisíc lidí, kteří tančí do dalšího odpoledne. Velmi bouřlivé prý bývají oslavy v jihoafrickém Kapském Městě, v ničem si s ním ale nezadá ani lasvegaský hlavní bulvár Strip.

Silvestr se světovými hvězdami – jeďte do New Yorku!

Silvestrovská oslava na Times Square bývá nejmasovější na planetě. každý rok se tu sejde na milion a půl lidí, kteří společně s některou z amerických hvězd odpočítají konec roku. Loni se závěrečného odpočítávání zhostila Lady Gaga, rok předtím Jenifer Lopez. Obě bez nároku na jakýkoli honorář, až takovou má tahle událost prestiž.

Silvestr na Times Square je specifický ještě tím, že probíhá bez alkoholu – z bezpečnostních důvodů. A ze stejných důvodů se tu lidé o půlnoci nedočkají ani ohňostroje.

 

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a střední Ameriku, Tichomoří a Afriku vybírá z nabídky zájezdů:

Luxus na thajský způsob

Vyberte si jeden z resortů, které patří ke světové špičce! Naprosto unikátní lokality, osobní komorník, privátní pláž i bazén přímo u vilky. Tady dostává slovo luxus úplně nový rozměr!


Autor: ESO travel
 

 Voňavý a exotický Zanzibar

Říká se mu ostrov koření a je africkou špičkou, co se týká kvality hotelových resortů. Zanzibar je luxusní destinace, kterou můžete propojit s cestou do některého z národních parků na tanzanské pevnině.

 
Autor: ESO travel

 Exotické Maledivy

Maledivy jsou jednou z nejluxusnějších a nejdražších destinací planety. Stovky malých ostrůvků, unikátní resorty, bungalovy s prosklenou podlahou, potápění se žraloky, podvodní restaurace... Vy tu ještě nejste?

 
Autor: ESO travel

Lucie Štěrbová & ESO travel