Poté, co restaurace, kde byl pánem kuchyně, dostala nejprestižnější kulinářské ocenění, rozhodl se jít Anton jinou cestou a "objevovat nové kulinářské možnosti." Vyhrál speciální řadu u nás známého pořadu Masterchef, ve které bojovali pouze profesionálové a založil si vlastní podnik.

Brown and Bean v anglickém Plymouthu je restaurace, která má na svém menu pouze jednu variantu jídla, a to je devítichodové degustační menu, které začíná předkrmem z jablečného pyré a vepřového masa. 

Ten ale neservírují "postaru" na talířích, ale číšník požádá zákazníky, aby nastavili ruku a začne jim skládat jídlo přímo na hřbet ruky. Nejdříve přijde pyré a pak vepřové a nezapomene se ani na ozdobu. 

Tento netradiční způsob servírování vyvolal smíšené reakce. Od kulinářských kritiků, kteří to považují za inovativní, až po běžné hosty, kteří to označují jako nechutné. Prozatím si však Piotrowski na nedostatek zákazníků stěžovat nemůže.

Na rozhovor nejen o jídle s českými šéfkuchaři se podívejte ve videu:

Video
Video se připravuje ...

Jídlo z Česka: Které restaurace musíte v příštím roce určitě navštívit? Adam Balažovič/BPŽ

Fotogalerie
4 fotografie