Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zapadlé bistro dostalo michelinskou hvězdu. Komisaři ji udělili omylem

Autor: bud - 
19. února 2017
19:49

Nečekanému zájmu médií i nájezdu labužníků z celého světa čelilo v uplynulých dnech malé kavárenské bistro ve francouzském městečku Bourges. Komisaři mu totiž omylem udělili michelinskou hvězdu. Kvůli stejnému názvu si totiž spletli bistro s luxusním podnikem nedaleko Paříže. Informoval o tom britský The Telegraph.

„Najednou jsme totálně nestíhali, přicházely zástupy reportérů. Potom mi zavolal syn, který žije v Paříži, a smál se mi,“ vypráví Véronique Jacquet, která provozuje malé bistro v městečku Bourges. Nabízí levné jídlo pro místní pracovníky, například obědové menu tam vyjde asi na 10 liber (315 korun). A právě tento podnik získal elitní kulinářské ocenění.

Byl za tím omyl komisařů, kteří nejlepším restauracím světa udělují slavné michelinské hvězdy. Spletli si podniky a místo restaurace nedaleko Paříže, kde stojí jídlo pětinásobek ceny, udělili hvězdu právě tomuto malému bistru. Mělo totiž stejný název.

Trvalo několik dnů, než komisaři z organizace Michelin Guide na omyl přišli a na oficiálním webu zveřejnili správné informace. Nakonec se oběma podnikům omluvili.

„Volal jsem paní Jacquet a upřímně jsme se nad touto situací zasmáli,“ uvedl k situaci Aymeric Dreux, šéfkuchař z původně oceněné restaurace.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi