Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Slavnostní udílení Oscarů: Na čem si budou letos hvězdy pochutnávat?

Autor: ČTK - 
19. února 2017
09:40

Nejvýznamnější večer filmového Hollywoodu, který letos připadá na neděli 26. února, si žádá i skvělé menu. Hvězdy, vyčerpané na těle i na duchu vyhlašováním cen Oscar, si na něm pochutnají na party zvané Governors Ball. Co tedy po letošním 89. ročníku Oscarů ochutnají herečky a herci jako Viola Davis (51), Ryan Gosling (36) či Emma Stone (28)?

Jak napsal zpravodajský server People, o jídla se i tentokrát postará šéfkuchař celebrit Wolfgang Puck, který vytvoří více než 50 pokrmů. Nebude chybět široká škála předkrmů včetně tradičních Puckových specialit, jako je kuřecí páj s černými lanýži podávaný v samostatných mističkách a pokrytý máslovým listovým těstem, zapečené těstoviny se sýrem či uzený losos na krekru ve tvaru sošky Oscara.

Mezi novinky letos šéfkuchař zařadil například kořeněná marocká žebírka s parmezánovým litým koláčem ve tvaru propletených žížalek, tacos z kolokázie jedlé s krevetami, mangem, avokádem a majonézou z uzených chilli papriček, nočky s dušenými houbami a smetanou ochucenou kešu ořechy, a humří kukuřičné hotdogy.

Chybět nebudou ani tradiční zlatem poprášené cukrovinky či domácí preclíky, nebo tři různé druhy salátů včetně salátu z mladé červené řepy s jogurtem a kozím sýrem.

Puck novinářům řekl, že na menu bude něco pro každého, včetně veganských možností, jako jsou těstoviny ochucené mrkvovou šťávou, či mražené lahůdky připravené pomocí tekutého dusíku.

Při vymýšlení pokrmů se šéfkuchař Puck nechal inspirovat různorodou kuchyní Los Angeles, která odráží rozmanitost filmů, jež byly v letošním ročníku nominovány.

Během velké události budou celebrity upíjet šampaňské Piper-Heidsieck, víno Francise Forda Coppoly a koktejly míchané z whisky The Hilhaven Lodge. Chybět nesmí občerstvení na ledu včetně suši, krabů či havajského salátu poke ze syrových ryb.

Puck hodlá použít místní suroviny a ingredience, a samozřejmě plody moře z trvale udržitelných zdrojů, aby nakrmil 1500 hostů. Všechno jídlo, které se nesní či nespotřebuje, daruje po akci charitě bojující proti hladu Chefs to End Hunger.

 

Zobrazit celou diskusi