Lékaři seniorce diagnostikovali před 10 lety leukémii. Norma se zákeřnou nemocí dlouhou dobu bojovala, loni na podzim se ale rozhodla léčbu přerušit. Doktoři jí tehdy řekli, že bude potřebovat celodenní péči a její nejlepší přítel – hollywoodský herec Chris Salvatore ani chvilku neváhal.

Norma se s hercem seznámila před čtyřmi lety, kdy se Salvatore přistěhoval do bytu naproti seniorce. „Nabídla mi sklenku šampaňského – to je její oblíbený nápoj – a pak jsme si sedli a povídali si. Mezi námi vzniklo okamžitě spojení,“ popsal herec v americkém pořadu Today. Norma a Chris se stali nejlepšími přáteli a seniorka herci říkala, že je jako „vnuk, kterého nikdy neměla“.

Stařenka se později herci svěřila, že trpí smrtelnou nemocí a sotva si může dovolit nájem. Jelikož neměla žádné příbuzné, Normě hrozilo, že se bude muset odstěhovat z domu do specializovaného zařízení, kam by si s sebou ani nemohla vzít svou milovanou kočičku. Chris Salvatore pro svou kamarádku založil internetovou sbírku, ve které se vybralo více než 50 tisíc dolarů (1,27 milionu korun) a pak ji nastěhoval k sobě, aby se o ni mohl postarat.

Ve středu ale přišla smutná zpráva, herec oznámil, že jeho nejlepší kamarádka ráno svůj boj o život prohrála. „S těžkým srdcem vám oznamuji, že dnes brzy ráno přišel svět o opravdu inspirativní a skvělou ženou. Norma se odebrala na věčný odpočinek a ačkoliv už tu s námi fyzicky není, její duše bude nadále naplňovat srdce mnoha lidí. Jejím odkazem je příběh, díky kterému svět poznal pravý význam lásky. Norma mi připomněla, že všichni jsme stvořeni pro lásku a všichni po lásce toužíme,“ oznámil herec na Facebooku.

Fotogalerie
33 fotografií