Během požáru se z přízemního bytu valil černý kouř. Poté, co ho hasiči uhasili, rodina zjistila, že o všechen majetek v něm přišla.

Nešťastná událost zasáhla i Zdeňka Růžičku. Proto se rozhodl pomoci. „Bydlíme na stejném sídlišti. Všichni společně komunikujeme na Facebooku. Proto jsem se rozhodl zrealizovat pomoc,“ vysvětlil pro Blesk.cz své odhodlání.

„Lidé více než finančně mají chuť podpořit rodinu věcně. Rodina přišla naprosto o všechno. Ocení i zubní pastu a kartáčky na zuby,“ vysvětloval, v jak zoufalé situaci se jeho sousedé ocitli. Ti zatím přebývají u svých prarodičů, kteří jim poskytli azyl.

A lidé hned začali nabízet například talíře, skleničky, sprchové gely, slíbený má rodina dokonce už i stůl.

Požár bytu v Praze způsobil škodu za dva a půl milionu korun. Rodina přišla o všechno.
Autor: Leoš Kučera z HZS Praha

Kdyby každý z lidí, kteří si přečetli příspěvek, přišel alespoň se stokorunou, měli bychom pro ně už 17 tisíc. Rodina by získala nakonec obnos, který by jí do začátku velmi pomohl. Já osobně mám pro ně dva tisíce korun. V práci jsem vytvořil sbírku, a získal tak osm set a ještě se mi ozval pán, který jim se mnou v pátek věnuje dalších 5000 korun,“ apeluje na zejména finanční pomoc soused. 

„Po pátku odjíždím na dovolenou. Takže prozatím ukládáme věci u nás v kolárně a peníze chceme předat ještě tento pátek,“ vysvětloval.



„Bylo mi hloupé chtít po rodině číslo účtu. A taky mi není příjemné vybírat peníze, aby si lidé nemysleli, že si je ponechám, ale je mi jasné, že finance budou pro rodinu líp uchopitelné než reklamní osušky,“ dokončil pan Růžička.

Podívejte se, jak byt bezprostředně po požáru vypadal:
Fotogalerie
9 fotografií