Sbírku, o které jsme psali zde, zorganizoval přes facebookovou skupinu Metropole Zličín jeden z obyvatel sídliště Zdeněk Růžička. „Předtím jsem ho neznala a ani teď jsme se ještě nesetkali. Vlastně ani nevím, ve kterém domě bydlí,“ popsala pro Blesk.cz Mirka.

S panem Růžičkou je ale v kontaktu po telefonu. Soused rodině pomáhal například i se zjištěním, na co se vztahuje pojistka.

V pátek se setkají osobně. Muž jí totiž předá věci, které mu lidé přinesli jako dar pro Mirčinu rodinu. „Vím z Facebooku, že nám lidé nabízeli povlečení, ručníky, píší o nábytku. Tím, že jsme teď u prarodičů, tak zatím zázemí máme. Ale až bude byt hotový, tak poté bychom určitě rádi něco využili,“ uvedla Mirka.

„Člověk v této situaci zjistí, že mu stačí jedno triko, jedny kalhoty. Ale je pravda, že oblečení bychom teď potřebovali,“ dodala.

Jelikož na Facebooku je i číslo jejího účtu, lidé jí posílají také peníze. Mirka by zároveň všem ráda poděkovala.

„Děkuji vám, děkuji hasičům, kteří byli úžasní, děkuji záchranářům, kteří nám zachraňovali pejska, než přijel Pet Medic. Všichni se chovali úžasně, byli báječní, radili nám, co dál. A samozřejmě bych takto chtěla poděkovat i panu Růžičkovi, protože je to pro mě ještě cizí člověk. Opravdu se stará a zajišťuje. Moc děkuju,“ vzkázala.

Až se vzchopí, ráda by se se všemi lidmi, kteří jí pomáhají, setkala i osobně.

Podle předběžných zpráv vyšetřovatelů vypukl požár kvůli tomu, že zkratoval kávovar. Ten v tu chvíli nikdo nevyužíval, byl ale zapojený v zásuvce. Podle Mirky ho pořídili před sedmi lety.

Podívejte se, jak byt po požáru vypadal:

Fotogalerie
8 fotografií