K incidentu došlo v pondělí na letišti v kalifornském Orange County. Čtyřiasedmdesátiletý Harrison Ford dostal pokyn přistát na ranveji, ale patrně se spletl a začal přistávat na pojezdové dráze, přes kterou jezdí letadla mířící na odlet. Nechybělo mnoho a mohlo dojít k neštěstí.

Na dráze totiž v danou chvíli roloval Boeing 737 společnosti American Airlines se 110 pasažéry na palubě, kteří se chystali na odlet do Dallasu. Ford jen těsně letadlo přeletěl a ihned se ptal letištní věže: „Mělo to letadlo být pode mnou?“. Naštěstí se nic nestalo a let společnosti American Airlines zanedlouho odletěl podle plánu.

Hollywoodskému herci, který sbírá historická letadla, nyní hrozí, že přijde o pilotní licenci. Jeho nehodu vyšetřuje Federální úřad pro letectví (FAA) a navíc to není jeho první vážný incident za kniplem. V roce 2015 havaroval na golfovém hřišti v Los Angeles s letadlem z 2. světové války poté, co mu selhal motor. Ford si při drsném přistání zlomil ruku a utrpěl zranění hlavy. Nouzové přistání ale prý zvládl na jedničku a vysloužil si pochvalu od leteckých expertů.

V roce 1999 byl pak herec nucen nouzově přistát s helikoptérou do koryta řeky. Podle oficiální zprávy o tomto incidentu byla nehoda zaviněna pilotem.

Fotogalerie
54 fotografií