Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Proč jet na hory s cestovkou a proč radši bez ní? Máme pro vás pro i proti!

/
  • Češi vzali letos Alpy útokem.
    29. února 2016 ● 09:31

    Alpy hlásí rekordy v návštěvnosti českých lyžařů. S ohledem na letošní počasí se není čemu divit. Dá se tam dojet autem a kvalita lyžování za ten výlet stojí. Vyplatí se ale cestovat s cestovkou? Řada lidí preferuje výlet na vlastní pěst. Víme, jaké jsou pro i proti.

  • 1.

    Levnější ceny ubytování

    Pro CK: Cestovní kanceláře mají velké množství klientů, na které slyší majitelé hotelů a penzionů. Ti pak rádi sleví z cen pro běžné návštěvníky někdy i několik procent. Lyžaři tak získají slevu na ubytování a mohou využít i benefitů, jako jsou děti zdarma nebo výhodné zkrácené pobyty.

    Proti CK: Cestovní kanceláře většinou nabízí pouze větší hotely a penziony. Levnější nabídky můžete proto najít u malých ubytovatelů nebo kupř. na webových serverech typu Airbnb.

    Češi vzali letos Alpy útokem.
    Autor: profimedia.cz

  • 2.

    Levnější ceny skipasů

    Pro CK: V případě lyžařské dovolené v Itálii je nespornou výhodou levnější skipas k ubytování. Cena skipasu je o hodně nižší než při koupi individuálně. Třeba ve Val di Fiemme stojí oficiálně skipas 206 eur (což je v přepočtu 5 574,-), u cestovky zaplatíte 5105,-, což je asi o 10 % méně.

    Proti CK: Samy turistické centrály jednotlivých regionů pořádají různé akce a slevové balíčky. Třeba skipas v určitých termínech za zvýhodněnou cenu, nebo zdarma. Cestovky je využívají také.

    Češi vzali letos Alpy útokem.
    Autor: Haslital Werbung, Andre Schoenherr

  • 3.

    Služby delegáta

    Pro CK: Delegát má veškeré informace o oblasti, o lyžařských areálech, o akcích pořádaných ve středisku. Ve většině případů je schopen komunikovat i jazykem místních, takže může vyjednat i jakékoliv přání klienta.

    Proti CK: Služby delegáta stojí cestovky peníze. Pokud se dorozumíte a nebojíte dobrodružství, nepotřebujete ho.

    Češi vzali letos Alpy útokem.
    Autor: Haslital Werbung, Andre Schoenherr

  • 4.

    Garance sněhu

    Pro CK: Výhodou v případě nákupu lyžařského zájezdu přes cestovní kancelář je možnost uplatnit tzv. garanci sněhu. Máte možnost zrušit zájezd bez jakýchkoli stornopoplatků v případě, že v lyžařskému středisku nebude před odjezdem dostatek sněhu.

    Proti CK: Dokud nemáte ubytování objednané a zaplacené, nemusíte se bát. Když nebude sníh, můžete si zkusit sehnat ubytování někde jinde, kde sníh je.

    Češi vzali letos Alpy útokem.
    Autor: Haslital Werbung, Andre Schoenherr

  • 5.

    Lyžařský instruktor a dětský klub zdarma

    Pro CK: Při koupi zájezdu mají lyžaři možnost využít v některých střediscích službu lyžařské školy zdarma. Děti mají možnost navštěvovat dětský klub s animačním programem v českém jazyce zcela zdarma.  Zatímco se děti baví s animátory nebo i s lyžařskými instruktory na svahu, rodiče mohou vyzkoušet náročnější sjezdovky.

    Proti CK: Lyžařskou školu zdarma nabízí i řada turistických regionů kupříkladu Silberregion Karnwendel v Rakousku nebo Arosa ve Švýcarsku. Možnost se ale váže k délce nebo druhu pobytu.

    Češi vzali letos Alpy útokem.
    Autor: Haslital Werbung, Andre Schoenherr

    Kam na lyže v Česku? 

    Kam na lyže? Rakousko a Itálie nabízejí Alpy, Slovensko Tatry

    Kam na lyže v Moravskoslezském kraji?

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy