Lyžování v Rakousku 

Pokud pro své lyže hledáte úchvatnou, blízkou a cenově dostupnou sjezdovku, Rakousko vás nikdy nezklame (tipy najdete zde). Alpy nabízejí obrovské množství upravených sjezdovek (tipy zde). V okolí ski-areálů se nachází dostatek cest pro běžkaře. O servis také není nouze. V horských oblastech není města, kde byste nesehnali ubytování, půjčovnu vybavení, nebo třeba dobrou restauraci (přečtete si tipy). Ať už zvolíte Štýrsko, Salcbursko, nebo třeba Tyrolsko, nemůžete netrefit. Rakousko je pro lyžování nejlepší. 

Více informací o lyžování v Rakousku zde!  

Lyžování v Itálii 

Při vybírání lyžařské destinace jen málo lidí napadne Itálie. A je to škoda. Italové mají kromě nádherných pláží a monumentálních památek i značnou část Alp. A umí toho řádně využít. K ruce vám zde budou nesčetné kilometry výborně udržovaných sjezdovek a cest pro běžky. A po lyžování vás čeká výborná Italská gastronomie, wellness, i jiné služby pro zábavu a relaxaci. 

Skistřediska s medailí: 5 tipů na nejlepší lyžování za hranicemi!  

Lyžování na Slovensku  

I naši východní sousedé mají co nabídnout. Slovenské Karpaty nabízí výborně vybavené skiareály, udržované sjezdovky, nádherná příroda i velmi dobré ubytování. A to vše s jídlem, které znáte, v jazyce, kterému rozumíte a za ceny, které vás nepoloží. Je vašim cílem Tatranská Lomnica, nebo třeba Štrbské pleso? Potom jste na správné cestě!

Slovenská lyžařská střediska: Kolik tam zaplatíte?  

Bezpečnost především!  

Před desítkami hodin zábavy, odpočinku a sportovního vyžití se nezapomeňte pořádně připravit. Zejména bezpečnost není radno podceňovat. Přesvědčte se, že máte správné zdravotní připojištění. Před cestou důkladně zkontrolujte svoji lyžařskou výbavu. A v neposlední řadě na sjezdovkách vždy dodržujte lyžařské desatero

Další tipy, kam za skvělým lyžováním: 

Lyže - Nejlepší lyžování v ČR 

20 evropských lyžařských rájů

Kam na lyže v Moravskoslezském kraji?

Na lyže do Rakouska: Kde jsou nejlepší sjezdovky? A kolik stojí skipasy?

Rakousko je rájem pro rodiny s dětmi: Kam na lyže s dětmi? Jedině do Rakouska!