Den zpřístupněných pokladů

Německý Reichstag stojí za vidění!
Autor: profimedia.cz
Brány valné většiny berlínských památek, včetně těch nejvzácnějších a jinak nepřístupných monumentů, se veřejnosti zdarma otevřou 7. a 8. září. A i jejich prohlídky v tyto dny budou výjimečné: K dispozici návštěvníkům budou se zajímavými výklady historici, archeologové, ale také třeba hudebníci, kteří předvedou své umění v jedinečných koncertních sálech.

Berlínský Festival světel

Nasvícené památky, jako třeba známá Brandenburská brána, jsou nádherné
Autor: profimedia.cz
Každý podzim se německá metropole na několik dnů ocitne v záplavě barev – letos se Festival světel koná od 9. do 20. října. Speciální nasvícení čeká zejména hlavní turistické atrakce a památky, včetně Brandenburské brány, Televizní věže, katedrály Dom a mnoha dalších. Noci jsou zasvěceny především dechberoucím světelným show v celém městě, vystoupením umělců a hlavně hudebníkům.

Vzhůru do podzemí!

B berlínském podzemí je možné vidět i bývalá vězení a cely
Autor: profimedia.cz
S dětmi (staršími 8 let) se v Berlíně můžete vydat do zajímavého podzemního bludiště. Velice netradiční formou tak poznáte německou historii. Procházet budete kolem pozůstatků obydlí nejstarších obyvatel, kolem válečných úkrytů  a pokud budete mít štěstí, možná se dostanete na koncert současných umělců, kteří zde poměrně často pořádají akce.

 Zahrada Ekoprincezny v centru Berlína

Babí léto v Princeznině zahradě bude stát za to
Autor: profimedia.cz
Děti, dospělí, amatérští i profi zahradníci si přijdou na své v berlínské Princeznině zahradě. Nejenže je tady k vidění velká spousta výjimečných rostlin a květin, ale také se tady ve velkém pěstuje zelenina. V v rychlokurzu se můžete stát včelaři, pěstiteli brambor anebo třeba floristy.

 Filmový svět Babelsberg

Filmové ateliéry v Babelsbergu nabízí nejen prohlídky, ale jsou stále funkční a natáčí se v nich
Autor: profimedia.cz
Ve světě filmu a televize se ocitnete v parku Babelsberg. Vyzkoušet si můžete vše, o čem jste kdy snili: práci moderátora, herce, kameramana, režiséra, anebo se můžete obléct do nejrůznějších kostýmů či si prohlédnout rekvizity ze známých filmů. A pozor: Tohle je stále funkční studio, takže můžete nahlédnout na reálná natáčení německých seriálů.

Olympijský park kultury

Prohlídka olympijského parku i vyhlídka z něj je nezapomenutelná
Autor: profimedia.cz
Právě tady se koná většina velkých německých sportovních, ale také kulturních událostí. Z multifunkčního sportoviště pro více než 100 000 diváků, které je domovem fotbalového klubu Hertha BSC Berlín, je úchvatný pohled na město a místo samotné si můžete na speciální prohlídkové trase prohlédnout očima sportovců. Nahlédnete také do zákulisí, včetně šaten, rozehřívací haly a VIP zón.

 

Fotogalerie
6 fotografií