Cestování k dovoleným a prázdninám prostě patří. Pokud si ale netroufáte řídit auto na delší vzdálenosti nebo prostě chcete jen výlet se vším všudy, vsaďte na autobus. Budete sedět v pohodlí klimatizovaného vozu a můžete se kochat krajinou.

Některé linky navíc nabízí novinku – dětské sedačky. „Používáme speciální dětské sedačky, které jsou prvními na trhu speciálně vyvinuty pro autobusy a jsou v souladu s evropskými pravidly pro bezpečnou přepravu dětí,“ uvedla Pavla Lauermannová z Eurolines. Právě takové sedačky si můžete zamluvit a s dětmi vyrazit třeba do zoo, podmořských akvárii, za malou mořskou vílou nebo do technických muzeí.

Berlín – Plujte na stříbrné velrybě

Vyhlídkovou plavbu ve stříbrné velrybě zažijete v Berlíně
Autor: http://www.visitberlin.de/en/spot/ms-moby-dick
Vyhlídkovou plavbu po berlínském Wannsee prožijte v břiše nebo na hřbetu stříbrné velryby. Čeká vás hodinový námořnický zážitek a krásné vyhlídky po okolí. Velryba vás totiž povozí z Greenwich promenády v Tegelu, přes přístav Hafenplatz ve Spandau a zpět, cestou tak míjíte řadu historických památek. Ve velrybím břiše je k dispozici restaurace a děti ocení výhled skrz velrybí zuby. Berlín nabízí i celou řadu další výletních míst – zoo, akvadům s obřími akvárii či řada historických míst a památek.

Cena zpáteční jízdenky po 1 dospělého: 1310 Kč, dítě do 12 let let 50% sleva

Mnichov – Poznávejte hrou

Nejstarší vědecko-technické muzeum je v Mnichově a exponáty si zde můžete odzkoušet
Autor: www.muenchen.de
Nejkrásnější lodě, které brázdily světová moře, modely atomů, vodní mlýny, unikátní lokomotivy, roboti, vesmírné lodě a mnohé další jedinečné technické kousky najdete ve zdejším Německém muzeu. Jde dokonce o nejstarší vědecko-technologické muzeum na světě. Na ploše 50 000 metrů čtverečních kromě nejrůznějších dopravních prostředků, vynálezů a zajímavostí najdete spoustu interaktivních zákoutí, kde do detailů pochopíte jinak složité technologické metody.

Cena zpáteční jízdenky po 1 dospělého: 1400 Kč, dítě do 12 let let 50% sleva

Drážďany – Pronikněte do lidského těla

Jak funguje lidské tělo pochopíte v Muzeum hygieny v Drážďanech
Autor: www.dhmd.de
V Muzeu hygieny se nejen děti dozví, že čistota je půl zdraví. Poznáte tu, jak funguje lidské tělo, dozvíte se spoustu zajímavostí o zdraví a na výstavě »Člověk jako dobrodružství« si můžete vše prakticky vyzkoušet na interaktivních modelech. Za vidění stojí i drážďanská zoo. Je menší a pěkně na rovince a nabízí spoustu zvířat ve výbězích a pavilonech.

Cena zpáteční jízdenky po 1 dospělého: 840 Kč, dítě do 12 let let 50% sleva

Bratislava – Do zoo i za šermíři

V bratislavské zoo se nudit nebudete
Autor: www.zoobratislava.sk
Dino park o rozloze 3 hektarů s více než 20 modely obřích predátorů pravěkého světa nebo také bratislavská zoo s unikátním exotáriem. To najdete skoro za humny – v Bratislavě. Poslední prázdninový víkend (31. srpna a 1. září) hostí hrad Děvín Festival historického šermu, hudby a tance. Na pódiu se vystřídají domácí i zahraniční šermířské i kaskadérské skupiny i orientální tanečníci. Připraven je bohatý doprovodný program pro velké i malé. Ve městě pak ve stejném termínu probíhá interaktivní festival tradičních řemesel.

Cena zpáteční jízdenky po 1 dospělého: 750 Kč, dítě do 12 let let 50% sleva

Budapešť – Na žraloky do akvária

V budapešťském komplexu Tropicarium – Oceanarium vás čeká úžasná exkurze pod hladinu moří i tropických jezer
Autor: www.tropicarium.hu
V budapešťském komplexu Tropicarium – Oceanarium vás čeká úžasná exkurze pod hladinu moří i tropických jezer. Projdete se i deštným pralesem, zažijete tropickou přeháňku a hned vedle žraločí laguny hluboké 4 metry vede tunel, v němž můžete sledovat žraloky skvrnité a mnoho druhů útesových ryb. Zavítat můžete i do zdejší zoo či botanické zahrady. Je zde na 700 druhů chovaných živočichů, 2000 druhů evropských i tropických rostlin v 16 pavilonech.

Cena zpáteční jízdenky po 1 dospělého: 1000 Kč, dítě do 12 let let 50% sleva

Kodaň – Vydejte se za lachtany

Gigantická akvária s mořskými živočichy vás ohromí v Kodani
Autor: www.denblaaplanet.dk
Celkem 55 gigantických vodních akvárií s objemem více než 10 miliónu litrů sladké a slané vody, podvodní skleněné tunely, více než 20 000 exotických mořských živočichů a přes 450 druhů ryb, sedmi metrový žralok kladivoun, mořské želvy, barakudy, murény, rejnoci, chobotnice, mořští koníci, velký vodopád s 3 000 plavajícími piraňami…  To všechno najdete v největším vodním světě v akváriu Modrá planeta v Kodani. Zažijete zde dobrodružný příběh, který vás přenese do podmořského světa. Modrá planeta leží na břehu úžiny Øresund  na východním pobřeží ostrova Amaberg, osm kilometrů jihovýchodně od historického centra Kodaně. V této lokalitě najdete také písečné pláže a zábavný park Amager Beach Park.

Cena zpáteční jízdenky po 1 dospělého: 2630 Kč, dítě do 12 let let 50% sleva

Fotogalerie
22 fotografií