Pro malé parádnice

I když se to nezdá, tak z téhle velké skleněné tyče budou krásné, drobné a lesklé korálky
Autor: jizerske-hory.cz
Jak dlouho trvá výroba jednoho jediného korálku se malé parádnice dozví ve Výletním areálu Pěnčín. Ten totiž nabízí prohlídku brusíny skleněných perlí. Kromě toho si holčičky (a nejspíš i maminky) můžou v korálkových dílnách vyrobit vlastní náhrdelníky, náramky a další šperky podle své fantazie. Pěnčín ale nabízí zajímavosti i pro kluky a tatínky. Místní kozí farma je totiž vyhlášená nejen chovem různých plemen koz, ale především skvělými BIO kozími a ovčími sýry. Rodinné vstupné je 230 Kč.

Pro milovníky koloběžek

Skvělý zážitek nabízí jízda na koloběžce z Tanvaldského Špičáku
Autor: jizerske-hory.cz
Skvělý zážitek nabízí jízda na koloběžce z Tanvaldského Špičáku. Koloběžku si půjčíte přímo u nástupu na lanovku na Špičák. S ní vyfasujete i helmu a kapsičku KPZ, pro případ, že byste píchli. Lanovkou se pak vyvezete vy i koloběžka nahoru na Špičák a dolů frčíte po dvou kolech. Cena záleží na typu půjčené koloběžky a počtu hodin, na které si ji půjčíte. Počítejte zhruba se 190 Kč za čtyři hodiny půjčení.

Pro příznivce rychlosti

Devět stovek metrů dlouhou bobovou dráhu s 22 zatáčkami a karuselem, ve kterém se bon otočí o 450 stupňů, nabízí Janov nad Nisou
Autor: jizerske-hory.cz
Devět stovek metrů dlouhou bobovou dráhu s 22 zatáčkami a karuselem, ve kterém se bon otočí o 450 stupňů, nabízí Janov nad Nisou. Jízda ve vozíčku, jehož ovládání zvládnou i děti, nabízí vzrušující zážitek. S malým děckem mpak můžete jízdu absolvovat ve dvou. Jedna jízda stojí pro dospělého 70 Kč, pro dítě 40 Kč. Při více jídzách dostanete slevu.

Pro dobrodruhy

Adrenalin a vzrušení nabízí lanový park Artur s překážkami až 6 metrů nad zemí i vodou
Autor: jizerske-hory.cz
Adrenalin a vzrušení nabízí lanový park Artur. Dobrodruzi se můžou těšit na překážky ve výšce 3 – 6 metrů nad zemí i vodu, lezení po lanech a sítích a nejrůznější překážky v podobě klád, dřevěných mostů, provazových pavučin a dvou superlanovek. Abyste ale mohli lanový park vyzkoušet, musí vás být více než šest a cena se odvíjí od počtu účastníků.

Pro cestovatele časem

Prehistorický prales s jeho děsivými obyvateli zažijete v libereckém dinoparku
Autor: liberec.dinopark.cz
Prehistorický prales se skutečným deštěm, tunel času, Tyrannosaurus, kterého můžete ovládat nebo stezku pro odvážné děti, kam nesmějí dospělí. To vše nabízí DinoPark v Liberci. Rodinné vstupné je za 400 Kč, ve všední dny jen za 300 Kč.

Pro golfové začátečníky

Zkusit si tu můžete i golf
Autor: jizerske-hory.cz
Rádi byste zkusili, co vlatně všichni na tom golfu vidí? Šanci máte na sjezdovkách ski areálu Severák. Čeká tam na vás devět jamek a k tomu, abyste si zahráli nepořebujete žádný handicap nebo členství v golfové asociaci. Vstup na hřiště (9 jamek) je za 250 Kč pro dospělého, pro dítě za 200 Kč.

Za ochlazením do hor

Černá Nisa láká na příjemné ochlazení v nádherné přírodě
Autor: jizerske-hory.cz
Připadá vám vedro už úplně nesnesitelné? Pak se ochlaďte v horách. „.Ač tomu mnozí nevěří, vysoké teploty na horách jsou snesitelné i pro výlety na kolech či pěší túry,“ říká Ivo Konečný ze Sdružení cestovního ruchu Jizerské hory. V přírodě totiž většinou není, co se může rozpálit na vysokou teplotu. „V horách se dá příjemně zchladit, v těch Jizerských například v přehradě Černá Nisa nebo v řece Kamenici pod Kristiánovem. Osvěžení také čeká na bedřichovském přírodním koupališti Dolina. Je to nádherné přírodní koupání,“ upřesňuje Konečný. O příjemné podmínky na horách se zasluhuje nejenom vyšší nadmořská výška a absence betonových ploch, ale také horský vánek.

Tip Blesku: Ušetřete s kartou!

Výhody a různé slevy nabízí slevová karta Jizerky CARD. Získáte ji zdarma od svého ubytovatele (který ale musí být členem Sdružení cestovního ruchu Jizerské hory) za dvou a vícedenní pobyt v Jizerkách. Jizeryk CARD si ale můžete i koupit v informačních centrech v Tanvaldě, Albrechticích a Bedřichově za 90 korun.

Fotogalerie
8 fotografií