Trasa A »Renesanční sály«

Nejmajestátnějším interiérem telčského zámku je Zlatý sál s bohatou výzdobou. Děti zaujme Africký sál, kde se setkáváme s loveckými trofejemi afrických zvířat, které strýc posledního majitele ulovil na svých výpravách v Africe. Druhým největším sálem je Divadelní sál. Za zmínku stojí i sbírka porcelánu z Vídně a Míšně.

Délka prohlídky: 50 minut

Vstupné: Dospělí: 160 Kč; děti od 6 let, studenti, invalidé, senioři nad 65 let: 110 Kč; rodinné vstupné: 420 Kč.

Trasa B »Obytné místnosti posledních majitelů«

V bohatě vybavených pokojích rodiny Podstatských z Lichtenštejna uvidíte cínové nádobí, orientální keramiku a evropský porcelán. Součástí prohlídky je i prostor zámecké knihovny obsahující přes osm tisíc svazků i návštěva hraběcích koupelen, šatna se sbírkou historických oděvů a doplňků.

Délka prohlídky: 40 minut

Vstupné: Dospělí: 120 Kč; děti od 6 let, studenti, invalidé, senioři nad 65 let: 80 Kč; rodinné vstupné: 310 Kč.

Zámecké podzemí

Zámecké podzemí nabízí část starého gotického hradu, které sloužilo jako provozní a bezpečnostní prostory pro zajišťování vlastního provozu zámku. Prostory jsou napojeny podzemní chodbou na síť podzemních chodeb vybudovaných pod náměstím města Telč. Podzemí je vyhledávané českými i zahraničními produkcemi a byla zde natočena celá řada celovečerních ať historických tak i pohádkových filmů, které návštěvníci mohou zhlédnout na doprovodných panelech.

Délka prohlídky: 40 minut

Vstupné: Dospělí: 60 Kč; děti od 6 let, studenti, invalidé, senioři nad 65 let: 40 Kč; rodinné vstupné: 150 Kč.

Zámecké nádvoří a zámecká zahrada

Vstupné do zámecké zahrady a do zámeckého nádvoří neplatí návštěvník, který si zakoupí vstupenku na jednu z prohlídkových tras na zámku.

Vstupné do zahrad a nádvoří je vybíráno pouze od 1. 6. do 31. 9. v daném roce.

Vstupné: 20 Kč.

Internet: www.zamek-telc.eu; telefon: 567 243 943 

Tipy na výlety v okolí

Muzeum techniky

V historickém objektu bývalé parní pily nedaleko centrálního parkoviště v Telči naleznete sbírku historické techniky. Obdivovat můžete historické automobily, motocykly, bicykly, rádia, telefony, elektropřístroje či hasičskou techniku. Významnou část sbírky tvoří kočárky pro děti včetně starých panenek a hraček.

Rozhlédněte se po Telči

Mít tak pohádkovou Telč jako na dlani a moci spočítat všechny ty pestrobarevné domečky! Vystoupejte na vyhlídkovou věž Oslednici na samém okrají města. Rozhledna je vysoká 36 metrů a vede k ní 176 schodů.

ZPĚT NA HLAVNÍ ČLÁNEK: ZÁMEK TELČ