Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zlaté písky jsou největším lákadlem Bulharska: 8 důvodů, proč se tam vydat!

/
  • Zlaté Písky nabízí pro každého něco!
    30. března 2017 ● 06:37

    Jen 15 kilometrů od Varny, na pobřeží Černého moře, se nachází nejvyhlášenější bulharské letovisko s příznačným názvem Zlaté Písky. Pro tamní turistický ruch je skutečným zlatým dolem.

  • 1.

    Široká pláž

    Největší přednost místa – čtyři kilometry dlouhá a desítky metrů široká písečná pláž, na kterou se vejde až deset řad lehátek se slunečníky.

    Zlaté Písky
    Autor: Shutterstock

  • 2.

    Luxusní hotely

    Drtivá většina hotelů byla v posledních letech zrekonstruována nebo nově postavena, skoro všechny splňují kategorii tří- nebo čtyřhvězdičkového ubytování, ale jsou tu i pětihvězdy – týdenní letecký zájezd s  all inclusive do takového hotelu vyjde na zhruba 20 tisíc korun.
    Zlaté Písky
    Autor: Profimedia.cz

  • 3.

    Zábava

    Tak jako ve většině přímořských destinací, i tady se začíná žít hlavně večer po západu slunce, kdy už není takové vedro. Zaplní se místní restaurace, taverny, bary i vyhlášené diskotéky, v nichž se často tančí až do rána, aniž by přitom hluk obtěžoval hosty v hotelích.

    Zlaté Písky začínají žít hlavně večer po západu slunce, kdy už není takové vedro.
    Autor: Facebook

  • 4.

    Bazény

    Kromě koupání v  moři lze zdarma využít i komplex bazénů se sladkou vodou, postavený přímo u pláže. Místní jsou na něj náležitě hrdí.

    Zlaté Písky
    Autor: Profimedia.cz

  • 5.

    Zelené okolí

    Zlaté Písky obklopuje pás zeleně, který v letních dnech poskytuje příjemný stín. V lesích je řada cest, dojít lze k Fontáně sedmi svatých.

    Letovisko Zlaté Písky
    Autor: scom, CK Alexandria

  • 6.

    Obří kolo

    Ruské kolo je z dálky nepřehlédnutelné, pouťových atrakcí je tu ale víc – například velký autodrom nebo nafukovací skákací hrady.
    Obří kolo je dominantou Zlatých Písků.
    Autor: Profimedia.cz

  • 7.

    Eiffelova věž

    Napodobenin slavné věže, která od roku 1889 dominuje Paříži (zprvu byla označována za vřed města), je po světě řada. Jednu z  nich najdete i tady. Je vysoká 20 metrů a slouží jako restaurace. Jejímu okolí místní přezdívají Malá Paříž, ale tady je spíše přání otcem myšlenky.

    Napodobenina slavné Eiffelovy věže ve Zlatých Píscích
    Autor: Profimedia.cz

  • 8.

    Zlaté obloučky

    Komu by se už přejedla místní tradiční jídla, jako je slepičí vývar, hustá fazolová polévka, karbanátky, ryby, zeleninové saláty s balkánským sýrem (ceny jsou tu zhruba stejné jako u nás), může zavítat do celosvětově oblíbeného fastfoodu.
    Zlaté Písky – Více než 4 km krásných zlatožlutých pláží s pozvolným vstupem do moře láká především rodiny s dětmi. Středisko nabízí kvalitní hotely a bohatou nabídku sportovních aktivit. Leží zhruba 20 km severně od Varny.
    Autor: Profimedia.cz

  • 9.

    Navštivte Bulharsko!

    Fotogalerie
    10 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 2

dietr: Ta jejich rakija nic moc

(30. 03. 2017 07:52)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy