Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Zataženo, déšť 15°C

Poznejte kouzlo Řecka: Podívejte se na pět nejhezčích památek a top pláže!

/
  • Nejhezčí památky Řecka
    2. srpna 2017 ● 15:51

    Řecko patří k nejoblíbenějším cílům evropských turistů, a stejné to je i letos, jak dokazuje neklesající zájem Němců, Angličanů, Italů či Seveřanů. Vrací se sem i Češi, o čemž svědčí i to, jak rychle se po zájezdech zaprášilo. Podívejte se s námi, proč Řecko uchvacuje turisty z celého světa.

  • 1.

    Delfy

    Nejmagičtější místo s kdysi vyhlášenou věštírnou. Pro radu si k Pýthii, kterou mohla být jen panna, chodili jednotlivci i zástupci celých měst, kteří tu nechávali jako poděkování obrovská kulturní bohatství… Od roku 1987 jsou Delfy na seznamu světového dědictví UNESCO.

    Tip na pláž: Nejbližší objevíte po cca 18 km v městečku Kirra.

    Delfy
    Autor: Shutterstock

  • 2.

    Meteora

    V severní části země, zhruba dvě hodiny jízdy od vyhlášené Olympské riviéry, se nachází mimořádně magické místo, kde jsou na vrcholcích jednotlivých solitérních skal postavené kláštery, z nichž některé jsou – dnes již po schodech nebo visutých mostech – přístupné veřejnosti. Natáčela se tady i jedna z bondovek.

    Tip na pláž: Celá Olympská riviéra je vyhlášená kilometry dlouhými, převážně písečnými plážemi.

    Meteora
    Autor: Shutterstock

  • 3.

    Santorini

    Nejfotografovanější místo Řecka. Ostrov, který vymodelovala obrovská sopečná erupce – podle jedné z teorií následná vlna tsunami znamenala definitivní konec minojské civilizace na Krétě. Pozorovat přes modrobíle natřené domy a kostelíky východ či západ slunce patří k nezapomenutelným zážitkům, stejně jako cesta z hlavního města Fira do přístavu na hřbetu osla.

    Tip na pláž: Perissa na severovýchodě ostrova, kde mořská modř kontrastuje s černým vulkanickým pískem.

    Santorini
    Autor: Shutterstock

  • 4.

    Rhodos

    Jeden z nejoblíbenějších řeckých ostrovů, kde zažijete velké dilema: Kterou památku navštívit dřív? Úchvatný Palác velmistrů v hlavním městě? Přístav, kde měl stát kolos rhodský, sedmý div světa? Dechberoucí akropoli nad městečkem Lindos?

    Tip na pláž: Vyzkoušejte Tsambiku ležící za letoviskem Kolymbia. A koho unaví povalování, může vystoupat ke stejnojmennému klášteru. Jen pozor, je až na vrcholu kopce.

    Rhodos
    Autor: Shutterstock

  • 5.

    Epidauros

    Dochované divadlo až pro 14 tisíc diváků je hlavním lákadlem Epidauru v jižní části Řecka. Ve středověku se zde nacházelo největší lékařské a léčitelské centrum. Mimochodem, na Peloponésu se na poměrně malém území nachází obrovské množství památek, často zapsaných seznam UNESCO. Starý Korinth, Mykény, Mystras, Sparta, Olympie.

    Tip na pláž: V docházkové vzdálenosti od Epidauru objevíte oblázkovou pláž Palia.

    Epidauros
    Autor: Shutterstock
  • 6.

    Další tipy na výlety

    Fotogalerie
    24 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy