Doprava a ubytování v Benátkách

Ostrovní část Benátek spojuje s pevninou most, po kterém jezdí auta i vlaky. Nedaleko města se navíc nachází letiště, proto můžete zvolit i dopravu letecky. V ostrovní části města je doprava ze zřejmých důvodů složitější. Světoznámé gondoly jsou spíše zážitkem pro romantiky, pro rychlejší dopravu můžete využít lodní hromadnou dopravu nebo lodní taxi. Ubytování v historickém centru je také složité a značně drahé. Doporučujeme vyhledat některý z nedalekých pevninských hotelů nebo kempů.

Cesta autem vede z Česka přes rakouský Linec a Villach a v Itálii kolem Udine. alternativou může být cesta přes Německo kolem Mnichova, rakouský Innsbruck a dále přes Veronu v itálii.

Náměstí svatého Marka - památky v Benátkách 

Město Benátky nebylo vyhlášeno památkou UNESCO pro nic za nic. Nachází se zde řada nádherných míst a jedním z nejkrásnějších je nepochybně náměstí svatého Marka. Nachází se v jižní části Benátek, na břehu nejvytíženější lodní trasy. Díky poloze, pouhý metr nad mořskou hladinou, je náměstí často zaplaveno. Tento fakt ale neodradil architekty od realizace úžasných staveb. Turisticky nejatraktivnější budovou je Bazilika svatého Marka, kterou ročně navštíví tisíce turistů. Na náměstí se také nachází Dóžecí palác. Bývalá rezidence vládce Benátské republiky disponuje úchvatným bílým sloupovím, které jinde na světě neuvidíte.

Svatý Martin i Zachariáš - Benátské budovy

Stavby v Benátkách jsou postaveny s ohledem na časté záplavy, podobnou architekturu tedy jinde nenajdete. Každá budova je unikátní. Můžete navštívit třeba goticko-renesanční kostel svatého Zachariáše, který se nachází jen cca 300 metrů od náměstí sv. Marka. Zajímavým cílem je také kostel sv. Martina (San Martino). Díky odhaleným kamenům disponuje nevšedním vzhledem a malby v jeho interiéru potěší oko i duši. Zajímavým místem je také palác Fondaco dei Turchi, do jehož historie se tučným písmem zapsala početná turecká menšina, která v Benátkách kdysi přebývala.

Fotogalerie
8 fotografií